Kısa Tiyatro Metni Örneği

Aşağıda kısa tiyatro metni örneği kısaca olarak ele alacağız.

Tiyatro, yaşanmış ya da yaşanması muhtemel olayların üçüncü kişiler tarafından analiz ve yorumlanmasıyla sahneye aktarılmış halli olarak dekor ve kostümlerle sahnelenip oynanmaktadır.

Kısa bir tiyatro metni örneği şu şekildedir:

Kapısı demir olan üç katlı ahşap konağın bahçe kapısından girerken sağ tarafta bulunan meyve ağaçlarının yanında oturan insanların yanına yürürken konuşmaya başlar:

-Yine mi siz geldiniz, size bu evde yerinizin olmadığını söylemiştim. Bu dar, köhne ve rutubet dolu odalarda beni yalnız kendime bırakın diye size noterden ihtar mı çekmeliyim?

Masanın bahçe kapısına yakın sandalyesinde oturan genç bir hanımefendi:

-Yalnız sen ve ben bu evde yaşamayı hak ediyoruz. Ben bu hak edişin peşindeyim. Seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun. Bırak sana yardım edeyim. Seni hak ediyorum. Bırak mutlu olalım. Ve fakat yorgun ellerini omzuma koyduğunda nasıl da çağıldadığını biliyor ve görüyorum.

-Benim bu laflara karnım tok. Bırakamam çünkü elimde değil. Ben yalnızlığı seviyorum. Sana ve diğerlerine güvenmiyorum. Yalnız bir rutubet kokusunu çekmek ciğerlerime öylesine iyi ve sağlıklı geliyor ki kimse bunu bozsun istemiyorum.

-Belki de elinde olmadığı için buradayımdır. Bizi birbirimize yazan bir kader vardır. Bunu zaman gösterir. Bir de izinler ve izler.

-Daha fazla rezil olduğumuz yeter, insanlar hayrette kaldılar.

Kısa Tiyatro Metni Örneği Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.