Ülkemizde Yürütme Organının Bağımsız Olmasının Önemi Nedir

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devleti olma ilkesini benimsediğinden dolayı bütün vatandaşlarına eşit şekilde yaklaşılması için bazı çalışmalar yapılmıştır. Ülkede sağlam bir adaletin sağlanması noktasında yapılan bu çalışmalar sonucunda güçler ayrılığı ilkesi hayata geçirilmiş ve ülke içerisinde düzeni sağlayacak organlar kurulmuştur. Bu organlar yasama, yürütme ve yargı organları olmaktadır.

Bu organlar arasından yürütme organı, ülkenin yönetimiyle ilgili kararlar alan kesim anlamına gelmektedir. Türkiye’de bu görevi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan milletvekilleri, bakanlar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı üstlenmiştir. Yürütmenin bağımsız ve demokratik olması, ülke içerisinde yaşayan her insanın haklarının gözetildiğini ve geliştirildiğini göstermektedir. Bağımsız bir yürütme organı sayesinde ülke içerisinde yaşayan her insanın sesi, meclis içerisinde duyurulabilir.

Bağımsız bir yargının var olması, yürütme organının işlerini daha rahat şekilde yürütmesini sağlayacaktır. Ancak devlet yönetimi noktasındaki organlardan herhangi birinin bağımsız olmaması ve keyfi hareket etmesi, diğer organların da etkinliğini önemli derecede etkileyecek ve engelleyecektir.

Yürütme organının ülke yönetimi noktasında çok kritik rolleri olmaktadır. Bu sebepten dolayı bu organa hem halkın her kesiminden katılım gerekmekte, hem de bu katılım sayesinde oluşturulan meclisin kararlarını özgürce alabilmesi, herhangi bir güç veya güçler tarafından engellenmemesi gerekmektedir. Yürütme organı ; tüzükler ve kanunlar hazırlar, ülkenin ekonomik durumuyla ilgili çalışmalar yapar, ülkenin güvenliği noktasında kararlar alır, gerekli görüldüğü durumlarda kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir.

Ülkemizde Yürütme Organının Bağımsız Olmasının Önemi Nedir Adlı Yazımızla İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz.

 

 

 

1 yorum

  1. Selamlar bu ödev yeminle çok iyi, teşekkürler, Ülkemizde Yürütme Organının Bağımsız Olmasının Önemi Nedir tam istediğim gibi olmuş, her yazıyı beğenmem, çok zor beğenen birisiyim, ona göre anlayın değerinizi.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.