Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Tarımsal Sulama Yöntemi bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Tarımsal Sulama Yöntemi Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Tarımsal Sulama Yöntemi Bölümü Tanıtımı:
Programın Amacı
Tarımsal yapılar ve sulama programının amacı, tarım arazisinin erozyondan korunması, sulanması ve verimin artırılması için yöntemler geliştirilmesi ve tarımsal yapıların planlanması konularında çalışacak teknik insangücünü yetiştirmek ve araştırma yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Tarımsal yapılar ve sulama programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda fizik, kimya, matematik, jeoloji gibi temel dersler ile ekonomi, meteoroloji, inşaat malzeme bilgisi, tarım ekonomisi, tarım makineleri, kırsal yerleşim tekniği, zemin mekaniği, hidroloji, mukavemet, su kaynaklarının planlanması gibi alan dersleri okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler
Tarımsal yapılar ve sulama alanında çalışmak isteyen kimselerin normalin üzerinde genel akademik yeteneğe, şekil-uzay ilişkilerini ve mekanik ilişkileri görebilme ve düşüncelerini başkalarına aktarabilme gücüne sahip kimseler olmaları gerekir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler
Tarımsal yapılar ve sulama programını bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Tarımsal yapılar ve sulama alanında yetişen bir ziraat mühendisi, tarımsal üretimin alt yapısını oluşturan sulama, drenaj, tarımsal yapı ve tesisler, kırsal yerleşme, köy içme suları ve köy yolları konularında çalışmaları planlar, projelendirir ve yapımını denetler.
Çalışma Alanları
Tarımsal yapılar ve sulama alanında yetişmiş olan ziraat mühendisleri Orman, Tarım ve Köyişleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda ve DSİ’de görev alabilirler.
Tarımsal Sulama Yöntemi Nedir, Tarımsal Sulama Yöntemi Ne İş Yapar, Tarımsal Sulama Yöntemi Maaşları, Tarımsal Sulama Yöntemi İş İmkanları, Tarımsal Sulama Yöntemi İş Çalışma Alanları, Tarımsal Sulama Yöntemi Mesleği Hakkında Bilgiler, Tarımsal Sulama Yöntemi Bölümünün Geleceği, Tarımsal Sulama Yöntemi Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Tarımsal Sulama Yöntemi Bölümü Tercih Edilir mi, Tarımsal Sulama Yöntemi Tanıtımı, Tarımsal Sulama Yöntemi Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Tarımsal Sulama Yöntemi Mezunları Ne İş Yaparlar , Tarımsal Sulama Yöntemi Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Tarımsal Sulama Yöntemi İş Bulma Durumu
> Tarımsal Sulama Yöntemi Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
karışır mahalle karışır işler