Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Tapu Kadastro bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Tapu Kadastro Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Tapu Kadastro Bölümü Tanıtımı:
Tapu ve sicillerin tutulması ve kadastro çalışmaları için gerekli harita ölçümünü ve harita yapımını iş edinmişlerdir. Arazide çalışabilmeyi engelleyecek bedensel ve ruhsal özürlü olmamalıdırlar. Matematik, trigonometri ve hukuk konularından hoşlanmaları gerekir. Eğitim süresi 2 yıldır.
Programın Amacı: Tapu kadastro programı, tapu sicillerinin tutulmasına ilişkin temel kurallar ile tapu sicilinin oluşturulmasını amaçlayan kadastro çalışmaları için gerekli arazi ölçümü ve harita yapım teknikleri konusunda çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Tapu kadastro programında, öğretimin ilk yılında genel matematik, teknik bilimler (ölçme bilgisi), teknik resim, anayasa ve idare hukuku, medeni hukuk ve borçlar hukuku gibi temel dersler verilir. İkinci yılda ise medeni hukuk, tapu sicil hukuku, imar ve kamulaştırma mevzuatı gibi hukuk dersleri ile fotogrametri, kartografya, bilgisayar programlama, tapu kadastroda bilgisayar kullanımı gibi teknik dersler okutulur. Ayrıca her iki öğretim yılında genel uygulama çalışmaları yapılmaktadır
Gereken Nitelikler: Bu programa girmek isteyen öğrenciler matematik, fizik, trigonometri gibi teknik derslerde iyi yetişmiş olmalı ve bilgisayar ile hukuk konularına ilgi duymalıdırlar. Tapu ve kadastro mesleği, arazi üzerinde ve büroda ekip çalışmasını gerektirir. Bu nedenle mesleğe girmek isteyenlerin ekip çalışmasını sevmeleri ve doğadan hoşlanmaları beklenir. Ayrıca bu kimselerin doğada çalışmalarını engelleyecek ruhsal ve fiziki özürlerinin olmaması gerekir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Bu programdan mezun olanlara “Tapu Kadastro Teknikeri” ünvanı verilmektedir. Tapu kadastro teknikeri tapu sicil müdürlükleri hizmetlerinde, kadastro hizmetlerinde ve yol, kanal, baraj yapımı ile her türlü harita yapımında teknik eleman olarak görev yaparlar.
Çalışma Alanları: Tapu kadastro mezunları Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Karayolları, DSİ, TEK, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, İller Bankası, belediyeler gibi kamu kuruluşları ile harita, parselasyon, imar planı, yol, baraj gibi hizmetler yapan müteahhit firma ve şirketlerde kolaylıkla iş bulma olanaklarına sahiptirler. uruluşlarda görev alabilirler.
Tapu Kadastro Nedir, Tapu Kadastro Ne İş Yapar, Tapu Kadastro Maaşları, Tapu Kadastro İş İmkanları, Tapu Kadastro İş Çalışma Alanları, Tapu Kadastro Mesleği Hakkında Bilgiler, Tapu Kadastro Bölümünün Geleceği, Tapu Kadastro Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Tapu Kadastro Bölümü Tercih Edilir mi, Tapu Kadastro Tanıtımı, Tapu Kadastro Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Tapu Kadastro Mezunları Ne İş Yaparlar , Tapu Kadastro Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Tapu Kadastro İş Bulma Durumu
> Tapu Kadastro Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Bir yanıt yazın