Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Su Ürünleri bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Su Ürünleri Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Su Ürünleri Bölümü Tanıtımı:
Programın amacı, balık, istakoz, kerevit gibi su hayvanlarının avlanması, bunların havuzlarda üretilmesi ve pazarlanması alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Mezunlar devlet sektöründe veya özel sektöre ait su ürünleri üretim merkezlerinde çalışabilir veya kendileri özel üretim tesisleri açabilir.
Programın Amacı: Su ürünleri programında matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim; balık, istakoz, kerevit gibi su hayvanlarının avlanması, bunların havuzlarda üretilmesi ve pazarlanması alanında çalışacak insangücünü yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Su ürünleri programında matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim derslerinden başka ekoloji, balık üretim teknolojisi, su kimyası ve kirlenmesi, balık besleme ve yem teknolojisi, av malzemeleri yapım tekniği, kooperatifçilik ve modern işletme tekniği gibi dersler okutulmakta, uygulamalar yaptırılmaktadır.
Gereken Nitelikler: Su ürünleri programına girmek isteyen kimselerin, başta biyoloji olmak üzere, temel bilimlere ilgi duymaları, açık havada çalışmaktan ve balık yetiştirmekten hoşlanmaları beklenir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Su ürünleri programını bitirenlere “Su Ürünleri Teknikeri” ünvanı verilir. Su ürünleri teknikeri, balık, istakoz, sünger vb. Su hayvanlarının avlanma mevsimi ve avlanma teknikleri konusunda balıkçıları aydınlatır. Su ürünlerinin havuzlarda üretimi için yumurtaların havuzlara yerleştirilmesi, havuzların mikroplardan arındırılması, balıkların doğal veya yapay yemlerle beslenmesi, ambalajlanması ve pazarlanması ile ilgili işleri su ürünleri ziraat mühendisinin denetimi altında yürütür.
Çalışma Alanları: Su ürünleri teknikeri, devlet sektöründe veya özel sektöre ait su ürünleri üretim merkezlerinde çalışabilir veya kendileri özel üretim yeri açabilir.
Su Ürünleri Nedir, Su Ürünleri Ne İş Yapar, Su Ürünleri Maaşları, Su Ürünleri İş İmkanları, Su Ürünleri İş Çalışma Alanları, Su Ürünleri Mesleği Hakkında Bilgiler, Su Ürünleri Bölümünün Geleceği, Su Ürünleri Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Su Ürünleri Bölümü Tercih Edilir mi, Su Ürünleri Tanıtımı, Su Ürünleri Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Su Ürünleri Mezunları Ne İş Yaparlar , Su Ürünleri Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Su Ürünleri İş Bulma Durumu
> Su Ürünleri Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Bir yanıt yazın