Osmanlı Devletinin Yükselme Dönemi Hangi Olaylar Arasındadır

Osmanlı Devleti günümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti temelini oluşturan Türk devletidir. Asırlar boyunca siyasi varlığını ve bağımsızlığını sağlayabilmek için diğer ülkeler ile bir çok mücadele içine giren Osmanlı Devleti, uzun bir dönem de yükselme dönemini yaşayarak sınırlarını doğal sınırlarına kadar ulaştırmıştır ve en parlak dönemini yaşamıştır.

Bu yazımızda Osmanlı Devletinin yükselme dönemi hangi olaylar arasındadır kısaca sizler için derlediğimiz bilgileri sizlere aktaracağız.

Tarih sahnesinde uzun bir dönem siyasi varlığını devam ettiren Osmanlı Devletinin yükselme dönemi 1453 ile 1683 yılları arasına denk gelmektedir. Bu döneme “Yükselme Dönemi” denmesinin temel nedeni ise Osmanlı Devleti sınırlarının sürekli genişlemesi ve OSmanlı Devletinin büyük bir devlet haline gelmesidir.

Osmanlı Devleti yükselme döneminin ilk padişahı Fatih Sultan Mehmet olmuştur ve bu padişah döneminde yükselme dönemine girilen ilk olay ise İstanbul’un fethi olmuştur.

Fatih Sultan Mehmet’in 1453 senesinde İstanbul2un fethetmesi beraberinde bir çok büyük sonucu da getirmiştir. Öncelikle 1058 yıl siyasi varlığını sürdüren Bizans İmparatorluğu’nun İstanbul’un fethi ile tamamen yıkılması OSmanlı Devletinin önündeki büyük bir engelin kalkmasını sağlamıştır. Böylece İstanbul’u başket yapan Osmanlı Devleti büyük bir devlet haline gelmeyi başarmıştır.

Osmanlı Devletinin yükselme döneminin sona erdiği olay ise II. Viyana Kuşatması olmuştur. Osmanlı Devleti ordusunun Viyana üzerine yürüyüşe geçmesi özellikle Almanya’yı büyük bir heyecana boğmuştur ve bu kuşatma sonucunda Osmanlı Devleti mağlup edilmiştir ki bu mağlubiyetten sonra Osmanlı Devleti duraklama dönemine girmiştir.

Osmanlı Devletinin Yükselme Dönemi Hangi Yıllar ve Olaylar Arasındadır Konulu Yazımız Hakkındaki Yorum ve Sorularınızı Aşağıdaki Yorum Bölümünden Hemen Bize Yazın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.