Oruç Ne Zaman Başlayıp Ne Zaman Bitecek 2019

Müslümanlar her yıl Ramazan ayı içerisinde oruç tutarlar. İnsanların bu ayda oruç tutmasının sebebi Allah’a olan ibadetlerini yerine getirmek ve birçok değerin kıymetini anlamak olmaktadır. Ramazan ayı insanlara birçok güzellik getirir. Ramazan ayı gelmeden önce her evde tatlı bir telaş başlar ve her insanın heyecan sarmış olur. Peki bu yıl Ramazan ayı ne zaman başlayacaktır? Bu yıl Ramazan ayı ne zaman bitecektir? Eğer Ramazan ayında sizde ibadetlerinizi yerine getirmek istiyorsanız, bu tarihleri bilmeniz gerekmektedir. Bu tarihleri öğrenmek ve Ramazan ayı ile ilgili daha fazla paylaşıma ulaşmak amacındaysanız, yazımızı okumaya devam ediniz.

Ramazan ayının başlangıcı 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü, bitişi ise 4 Haziran 2019 Salı günü olacaktır. Yani bu durumda 5 Haziran 2019 Çarşamba günü Ramazan Bayramı’nın ilk gününü kutlayacağız. Kadir gecesinin 31 Mayıs 2019 Cuma gününe denk geldiğini söylemek isteriz.

Ramazan ayında insanlar sahur ve iftar yaparak oruç tutarlar. İnsanların oruç tutmaları demek sabah ezanı ile akşam ezanı arasında hiçbir şey yiyip içmemek anlamına gelmektedir. Gün içerisinde çok fazla acıkmamak için ise sahur ve iftarlarda gerekli yemeklerin yenmesi önemlidir. Ramazan ayında oruç tutan insanlar genellikle birlik ve beraberlik içerisinde olurlar. Bu ayda kurulan iftar sofraları sayesinde fakir insanların karnı doyar. Ayrıca misafirperverlik de bu ayda kendisini göstermektedir. Ramazan ayında oruç tutanların kötü davranışlardan da uzak durmaları gerektiğinden toplum huzuru daha çok sağlanmaktadır.

Oruç Ne Zaman Başlayıp Ne Zaman Bitecek Adlı Yazımız Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Bize Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.