Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Örme bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Örme Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Örme Bölümü Tanıtımı:
MEB’e bağlı teknik okullarda veya dokumacılık sektöründe trikotaj konusu ile ilgili bilgi, beceri ve tutumları öğretecek ara elemanları yetiştirir. Mezunları, “ trikotaj öğretmeni” ünvanıyla, resmi ve özel kuruluşlarda iş bulma imkanına sahiptirler.
Programın Amacı: Örme programının amacı, düz, yuvarlak ve çözgülü örme yapan işletmelerde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Örme programında ekonomi, matematik, teknik resim, iplik bilgisi, tekstil maddeleri makine elemanları, tekstil mekanizmaları örme makineleri, tekstil terbiyesi, çözgülü örme gibi bilgisayar kullanımı dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.
Gereken Nitelikler: Örme programında okumak isteyenlerin mekanik yeteneği gelişmiş, makinelerin bakım ve malzeme yapmaktan hoşlanan, çalışanları yönlendirebilen ve denetleyebilen, dikkatli kimseler olmaları gerekir. Yaratıcılık; yeni desen ve formlar geliştirebilme gücü meslekte başarıyı artırıcı bir özelliktir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Örme programını bitirenlere “Örme Teknikeri” ünvanı verilir. Örme teknikeri fabrikanın planlama bölümünden kendisine verilen planı inceler makine ve teçhizatın durumunun gözden geçirilmesi, planlanan miktar ve kalitede üretimin gerçekleştirilmesi için gerekli önlemleri alır; işçilerin görevlerini belirler ürünlerin kalite kontrolünü yapar yeni desenler ve modeller geliştirilmesi için çalışır.
Çalışma Alanları: Örme teknikerleri düz, yuvarlak veya çizgili örme tekniği ile iç çamaşırı, çorap, kazak, vb. Giyim eşyaları üreten fabrika ve atölyelerde çalışabilecekleri gibi kendi işletmelerini de kurabilirler
Örme Nedir, Örme Ne İş Yapar, Örme Maaşları, Örme İş İmkanları, Örme İş Çalışma Alanları, Örme Mesleği Hakkında Bilgiler, Örme Bölümünün Geleceği, Örme Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Örme Bölümü Tercih Edilir mi, Örme Tanıtımı, Örme Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Örme Mezunları Ne İş Yaparlar , Örme Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Örme İş Bulma Durumu
> Örme Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Hemen Yorum Yaz