Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Odyometri bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Odyometri Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Odyometri İş Çalışma Alanları, Odyometri Mesleği Hakkında Bilgiler, Odyometri Bölümünün Geleceği, Odyometri Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı
Odyometri Bölümü Tanıtımı:
Odyometri programının programının amacı, işitme ve işitme bozuklukları, işitmenin değerlendirilmesi, işitme ve konuşma bozukluklarının rehabilitasyonu alanında çalışan elemanları yetiştirmektir. Odyometrisler resmi ve özel hastanelerde ve sağırlar okulunda çalışırlar. Ülkemizde odyoloji alanında ara meslek elemanını ihtiyaç vardır. Bu nedenle mezunların iş bulma sorunu pek yoktur.
Programın Amacı: Odyometri programının amacı, işitme ve işitme bozuklukları, işitmenin değerlendirilmesi, işitme ve konuşma bozukluklarının rehabilitasyonu alanında çalışan elemanları yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Odyometri bölümünde birinci yıl; fizik, istatistik, psikoloji, çocuk gelişimi, fizyoloji, anatomi, patoloji gibi temel dersler, ikinci yıl odiyoloji, kulak burun boğaz hastalıkları, işitme cihazları, odyometrik cihazlar ile ilgili mesleki dersler okutulur ve kulak burun boğaz-odyoloji kliniklerinde uygulama yaptırılır.
Gereken Nitelikler: Bu programa girmek isteyen öğrenciler fizik, fizyoloji, anatomi, pataloji, özellikle kulak burun boğaz hastalıkları konularında kendilerini iyi yetiştirmelidirler. Odyoloji genç ve hızla gelişen bir dal olduğu ve konu insan sağlığını ilgilendirdiği için kararlı ve titiz bir çalışmayı gerektirir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Odyometri programını bitiren öğrencilere “Odyometrist” ünvanı verilir. Odyometrist resmi ve özel hastanelerin kulak burun boğaz kliniklerinde, kulak burun boğaz uzmanının gözetiminde, işitme ölçümü yapar; kulak hastalıklarının tanısı için ayırıcı testleri uygular, ağır işiten hastalara işitme cihazı uygular; okullarda işitme taramaları yapar.
Çalışma Alanları: Odyometristler resmi ve özel hastanelerde ve sağırlar okulunda çalışırlar. Ülkemizde odyoloji alanında ara meslek elemanına ihtiyaç vardır. Bu nedenle mezunların iş bulma sorunu olmayabilir.
Odyometri Maaşları Ne Kadar Öğrenmek İçin Tıkla
Odyometri Nedir, Odyometri Ne İş Yapar, Odyometrist Maaşları, Odyometri İş İmkanları, Odiyometri Bölümü Tercih Edilir mi, Odyometri Tanıtımı, Odyometri Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Odyometri Mezunları Ne İş Yaparlar , Odyometri Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Odyometri İş Bulma Durumu
> Odyometri Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Bir yanıt yazın