Narkozun Sinir Sistemine Etkisi

narkozun-sinir-sistemine-etkisiİnsanların vücut yapıları oldukça hassas ve aynı zamanda bir o kadar da dayanıklı ve sistemli bir yapıdır. Bu nedenle de insanların vücuduna herhangi bir şekilde müdahale edildiğinde ya da dışarıdan yabancı bir madde girdiğinde vücut organları tepki vermektedir.

Günümüzde tıp alanı oldukça gelişmiştir ve tıp teknolojisinin gelişmesi ve dolayısıyla da bilgi birikiminin artması ile sağlık sorunları ve hastalıkları ile baş etmek daha kolay hale gelmektedir.

Narkoz maddesini hepimiz çok yakından bilmekteyiz. Günümüzde ameliyat olan kişilerin ameliyat esnasında herhangi bir acı hissetmemeleri ve o an ameliyatta olanları görmemeleri amacı ile hastalara verilen ilaca “Narkoz” adı verilmektedir.

Hastaya narkoz verilmesinin ardından genellikle 10’dan geriye sayması istenir ve hasta sayar; sayarken kendinden geçer ve baygınlık haline gelir. Böylece hasta ameliyat sırasında olanları hissetmez, görmez ve duymaz. Ayrıca ameliyattan dolayı canının yandığını hissetmez kısacası kendisinde olmaz ve baygın bir halde olur. Bu durum  ameliyat sürecini de daha kolay hale getirir.

Narkozun ya da diğer adı ile anestezinin insanların merkezi sinir sistemlerine etkisi oldukça büyüktür. Çünkü narkoz ya da anestezi sinir sisteminin çalışmasını fazlasıyla yavaşlatır ve böylece ameliyat esnasında hasta acıyı hissetmez ve hastanın bilinci geçici olarak kaybolur. Bu açıdan bakıldığında narkoz tıp alanında önemli bir unsurdur.

Narkozun Sinir Sistemine Nasıl Bir Etkisi Olmaktadır Hakkındaki Yorumlarınızı ve Sorularınızı Yorum Alanından Hemen Bizimle Paylaşın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.