KYK Bursu Ne Zaman Kesilir 2017

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Türkiye Cumhuriyeti öğrencilerine, bu öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak için karşılıksız burslar verilmektedir. Yükseköğrenim kurumu öğrencisi ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 Kanun hükümleri doğrultusunda karşılıksız olarak verilen paraya, Kredi Yurtlar Kurumu bursu denmektedir. Bu burs miktarı, 2016 yılı içerisinde 400 TL olarak verilirken, 2017 yılına girilmesi itibarıyla 25 TL daha eklenerek 425 TL olarak verilmeye başlanmıştır.

Bu burslardan Kredi Yurtlar Kurumu’nun sunduğu şartları taşıyan Ön lisans ve lisan öğrencileri, ÖSYM sınav sonuçlarında herhangi bir puan türünden ham puan bazında ilk 100’e giren öğrenciler, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece gazi, şehit çocuğu gibi önceliğe sahip olan öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine bulunan öğrenciler ve iki yıllık yükseköğrenim okullarından mezun olup DGS ile dört yıllık yükseköğrenim kurumlarına geçiş yapan öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu’nun sunmuş olduğu burs imkanından faydalanabilmektedirler.

Şimdi herkesin cevabını merak ettiği, KYK bursu nasıl kesilir sorusunun cevabını aşama aşama vermeye çalışalım. KYK kredisi ne zaman kesilir , KYK bursu ne zaman kesilir sorularına cevap vermeden önce, kimlerin KYK burs imkanlarından faydalanamayacağını belirtmekte yarar vardır. Burs Yönetmeliği hükümlerinin burs almaya yeterli olmayan sıfatında bulunan öğrenciler, öğretim kurumuna kayıt tarihi itibarıyla bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, askeri okul ya da polis akademisi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan öğrenciler, normal öğrenim süresinin üzerinde ek süre olarak öğrenim görmekte olan öğrenciler, master veya doktora öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, daha önce Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs ya da öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, ve gerçeğe aykırı beyanda bulunmuş öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu’nun sunduğu burs imkanlarından yararlanamazlar.

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Sorusuna aşağıdaki şekilde cevap verilebilir. Sağlık sorunu nedeniyle yükseköğretim kurumuna devam edilmemesi, Kesin hüküm nedeniyle mahkum olunulması, Öğretim kurumunun kapatılmış olması, öğrencinin başarısız olması, vazgeçmesi, kayıt dondurması, izin alması, yükseköğretim kurumundan ayrılması, uzaklaştırılması ve geçici olarak uzaklaştırılması ve KYK yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma durumlarında KYK bursu kesilmektedir.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.