İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Tanıtımı:

Yangın, sel, deprem gibi doğal afetler ile savaş gibi toplumsal olaylarda ortaya çıkabilecek, can ve mal kaybını en aza indirmek için, etki müdahale yapabilecek, ara elemanları yetiştirir.

Programın Amacı: İtfaiyecilik ve yangın güvenliği programının amacı itfaiye teşkilatlarında veya eğitmen olarak veya başka sektörde bina güvenlik görevlisi olarak çalışacak elemanlar yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: İtfaiyecilik ve yangın güvenliği programında matematik, kimya, davranış bilimleri temel strüktür ve yapı bilgisi, araç ve malzeme bilgisi, spor eğitim bilgisi, sivil savunma bilgisi, kurtarma bilgisi, iş hukuku ve yangın bilgisi gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmaktadır.

Gereken Nitelikler: İtfaiyecilik ve yangın güvenliği programında okumak isteyenlerin 1,65 cm den daha uzun boylu, bedence güçlü ve sağlıklı, ağır sporlara ilgili ve hevesli, dikkatli sabırlı, cesaretli başkaları ile iyi ilişki kurabilen kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: İtfaiyecilik ve yangın güvenliği programını bitirenlere İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Teknikeri” ünvanı verilir. İtfaiyecilik ve yangın güvenliği teknikeri itfaiye teşkilatında başkan veya müdürlerle itfaiye erleri arasındaki iletişimi ve eşgüdümü sağlar; erleri eğitir, çeşitli kuruluşların güvenlik birimlerinde güvenliği sağlayıcı önlemleri alır.

Çalışma Alanları: İtfaiyecilik ve yangın güvenliği teknikerleri belediyelere bağlı itfaiye teşkilatlarında, yangın söndürme ve güvenlik araçlarını üreten sanayi dallarında, fabrika, otel okul vb. kuruluşların güvenlik birimlerinde iş bulabilirler. Bu alanın yükseköğrenim düzeyinde eğitimi yeni başladığından mezunların iş bulma sorununun olmadığı söylenebilir.

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Nedir, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Ne İş Yapar, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Maaşları, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği İş İmkanları, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği İş Çalışma Alanları, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Mesleği Hakkında Bilgiler, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümünün Geleceği, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Tercih Edilir mi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Tanıtımı, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Mezunları Ne İş Yaparlar , İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği İş Bulma Durumu

> İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

7 yorum

  1. Şimdi ben tarih lisansi yapiyorum 2015te ygslerden 300 uzeri aldim önlisansa nasil gecerim itfaiyeci olmak istiyorum bi yolu yokmu bu işin tarih lisansi bana gore degilmis itfaiyecilik tam benlik meslek

  2. ben elektrik-elektronik bölümü çıkışlıyım
    bu bölüme (itfaiyecilik )2yıllık geçişim varmı
    yada bu bölüme başka hangi yollarla başvuru yapabilirim lütfen yardım edin

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.