İstiklal Marşının Kabulü İle İlgi Bilgi

İstiklal Marşının Tarihçesi, İstiklal Marşının Kabulü İle İlgi Bilgi

23 Nisan 1920’de meclis açıldıktan sonra yeni Türk devletinin bir İstiklal Marşının olmasının halka ve askere moral vereceği düşünülür. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Türk milletinin İstiklal Marşını seçmek için bir yarışma düzenlemeye karar verir. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra yarışma herkese ilan edilir. Yarışmaya katılacak olanlara altı ay süre verilir. Kazanana 500 lira ödül verilecektir.

Mehmet Akif Ersoy başlangıçta bu yarışmaya katılmayı düşünmemektedir. Yarışmaya 724 şiir katılır ve bu şiirler meclis tarafından kurulan komisyonca tek tek okunarak elemeler yapılır. Elemeyi sadece altı şiir geçebilir. Bu şiirler bastırılarak millet vekillerine dağıtılır.

Hamdullah Suphi’nin isteğiyle Mehmet Akif’te bir şiir yazarak meclise gönderir. Böylece seçilecek şiir sayısı yediye yükselir. Akif İstiklal Marşını kahraman ordumuza ithaf eder ve yarışmada verilen para ödülünü kabul etmez. Mecliste üç defa yüksek sesle okunan İstiklal Marşı çok beğenilir ve yeni Türk devletinin İstiklal Marşı olarak bu şiir kabul edilir.

İstiklal Marşının Kabulü Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.