Güzel Sanat Dallarının Her Birinde Kullanılan Malzemelerin Özellikleri

Güzel sanat dallarının özellikleri hakkında bilgi kısaca, Güzel sanat dallarının her birinde kullanılan malzemelerin özellikleri, Güzel sanat dallarının malzemeleri

Güzel sanatlar çok geniş bir alandır ve bir çok alt dalı vardır. Bu sanat dallarını icra edebilmek için de birçok araç gereç kullanılmaktadır. Aşağıda hangi sanat dalında hangi araçların kullanıldığını sizin için topladık.

Edebiyat

Edebiyat kelimelerle bir ürün ortaya koymaktır. Ancak bu ürün alelade değil edebi eser olacak niteliklerde olmalıdır. Nazım ve nesir gibi çeşitlerde edebiyat yapılabilir ve sadece kalem, kağıt, silgi, daktilo, klavye yeterli olacaktır.

Resim

Resim bir kağıt üzerine çeşitli boyalarla yapılan sanatsal çizgi ve boyama hareketleri ile oluşturulur. Resmi sanatsal olarak icra eden kişilere ise ressam adı verilir. Resim yapmak için birçok farklı boya mevcuttur. Kurşun kalem, suluboya, guaş boya, yağlı boya, akrilik boya, mum boyası, pastel boya, kök boya bunlardan bazılarıdır. Bunun yanında resim yapmak için resim defteri, resim kağıdı, resim yapmak için fırçalar ve çeşitleri, kalem, silgi, mürekkep, boya paleti, tuval gibi araçlar yeterli olacaktır. Tabi ki bu araç gereçler yapılmak istenen resim türüne göre de değişmektedir.

Heykel

Heykel sanatı soyut ya da somut, var olan ya da olmayan nesneleri üç boyutlu olarak inşa etme işidir. Heykelcilikle uğraşan kişilere heykeltıraş denir.

Heykel yapmak için gerekli malzemeler: Mermer, beton, betonarme, kil, çeşitli kalıplar, oyma-kırma-düzeltme araçları

Mimarlık

İnsanların göz zevkine uygun şekillerde yapıların inşa edildiği sanat dalıdır. Mimarlık yapan kişiler de mimar olarak adlandırılır. Mimarlar sanatlarını camiler, saraylar, binalar yaparak sanatlarını icra ederler.

Mimarlık için gerekli malzemeler: Mermer, beton, tahta, çimento vb yapı araç gereçleri ve oyma-kırma araçları

Musiki

Sesleri kulağa uygun şekilde müzik haline getiren sanat dalına musiki denir. Musikinin de bir çok alt dalı vardır, çok farklı şekillerde yapılabilir. Musiki besteleyen kişilere de musikişinas adı verilir.

Müzik yapmak için gerekli malzemeler: Müzik aleti

Tiyatro

Yazılı olan bir metnin ya da oyunun, tiyatro oyuncuları tarafından sahnede sergilenir. Normalde tiyatro sahnelerinde anlık olarak oynansa da günümüzde televizyonlarda da rastlamak mümkündür. Tiyatro oyuncularına cinsiyetlerine göre aktör ve aktris denir.

Tiyatro için gerekli malzemeler: Sahne, kostüm, yardımcı araçlar, dekor

Dans

Musiki olarak yukarıda açıkladığımız sanat dalına uygun olarak sergilenen hareketler topluluğudur. Dans da kendi içinde dallara ayrılır.

Dans için gerekli malzemeler: Dans kostümü, müzik

Güzel Sanat Dallarının Her Birinde Kullanılan Malzemelerin Özellikleri Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.