Gölge Nasıl Oluşur Kısaca

Gölge nasıl oluşur kısaca hakkında bilgi kısaca

Bir cisme ışık vurduğunda cismin ışık vuran kısmına ters tarafında oluşan siluete gölge adı verilir. gölgenin boyutu ve yönü, ışığın konumuna bağlıdır. Bir cismin gölgesi, kendisinden daha kısa ya da daha uzun olabilir. Bu boyut değişimi tamamen ışığın geldiği noktaya ve açıya bağlıdır.

Bir cismin önüne ışık vurursa gölgesi arkasında oluşur. Genellikle sabah saatlerinde cisimlerin gölgelerinin boyu cisimlerin gerçek boyundan küçüktür. Bu, güneşin sabah saatlerindeki konumundan ve güneş ışığının gelme açısından kaynaklanmaktadır.

Işık cisme arkadan vurduğunda gölgesi cismin önünde oluşur. Bu durum da genellikle akşam saatlerinde güneşin konumu ve güneş ışınlarının açısına bağlı olarak ortaya çıkar.

Güneş ışınlarının dünyaya geliş açısı bölgeden bölgeye değişmektedir ve genellikle ekvator dışında her yerde dik dik değildir. Ekvatordan belirli bir enleme kadar olan kuşakta öğlen tam 12’de güneş ışığı altındaki bir cismin gölgesi oluşmaz. Çünkü bu enlemler o saatte güneş ışığını dik açıyla alır. cismin tam tepesine düşen ışıklar da gölge oluşturmaz.

barinacak-bir-golge-aramak

Tam Gölge Nasıl Oluşur Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.