Felsefe Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Felsefe bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Felsefe Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Felsefe Bölümü Tanıtımı:

Maddenin, bilginin kapsamı ve kaynağı, insanın dünyadaki yeri ve rolü, iyi, doğru ve güzelin ne olduğu gibi alanlarda düşünce üretebilecek elemanları yetiştirmek için inceleme ve araştırma yapılır. Başta Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olmak üzere, bakanlıkların eğitim, kültür, insan ilişkileri, planlama ve değerlendirme ile ilgili birimlerinde çalışılabilir. Ayrıca öğretmenlik sertifikası alanlar, liselerde öğretmenlik yapabilirler.

Programın Amacı: Felsefe programının amacı, maddenin, bilginin kapsamı ve kaynağı, insanın dünyadaki yeri ve rolü, iyi, doğru ve güzelin ne olduğu gibi problem alanlarında düşünce üretebilecek elemanları yetiştirmek ve bu alanda inceleme, araştırma yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Üniversitelerin felsefe programlarında başlıca dallar genellikle sistematik felsefe, felsefe tarihi, bilim tarihi ve mantık başlıkları altında toplanır.

1. Sistematik Felsefe ve Mantık: Sistematik felsefe, “varlığın ve bilginin kaynağı, güzel, iyi ve doğrunun ölçüsü nedir?” gibi sorulara tarihsel süreç içinde verilmiş cevapları tartışır.

2. Felsefe Tarihi: Evren-toplum-insan üzerine geliştirilen düşünceleri tarih sırasıyla ve tarih yöntemiyle inceleyip karşılaştırarak değerlendirir.

3. Bilim Tarihi: İnsan düşüncesinin en önemli ürünü olan bilimin başlangıcı, gelişimi; bilim, felsefe, din, teknoloji ilişkisini toplumlararası bilgi alışverişi bağlamında ele alır.

Gereken Nitelikler: Bu bölüme girebilmek için normalin üzerinde bir akademik yeteneğe sahip, temel bilimler ve sosyal bilimler alanında başarılı olmak, soyut konularla uğraşmaktan hoşlanmak ve herşeyden önce entelektüel gelişmeyi amaçlamak gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Felsefe bölümünü bitirenlere felsefe lisans diploması verilir. Bir felsefeci mümkün olduğu kadar çok değişik alanlarda okur, okuduklarını tartışır ve fikir üretmeye çalışır.

Çalışma Alanları: Felsefe bölümü mezunları, başta Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, olmak üzere bakanlıkların eğitim ve kültür ile ilgili birimlerinde, TRT’de üniversitelerde, kamu kuruluşları ile özel kuruluşların eğitim, kültür, insan ilişkileri, planlama ve değerlendirmeyle ilgili birimlerinde değişik kadro ünvanları ile çalışma imkânı bulmaktadırlar. Öğretmenlik sertifikası olan mezunlar liselerde öğretmenlik yapabilirler. Düşünce üretebilme ve bunları yazılı olarak aktarabilme yeteneği olanlar yazar olarak basında iş bulabilirler; yeteneklerini kanıtlayanların isterlerse akademik çalışmaya yönelme olanakları da vardır.

Felsefe Nedir, Felsefe Ne İş Yapar, Felsefe Maaşları, Felsefe İş İmkanları, Felsefe İş Çalışma Alanları, Felsefe Mesleği Hakkında Bilgiler, Felsefe Bölümünün Geleceği, Felsefe Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Felsefe Bölümü Tercih Edilir mi, Felsefe Tanıtımı, Felsefe Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Felsefe Mezunları Ne İş Yaparlar , Felsefe Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Felsefe İş Bulma Durumu

> Felsefe Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

30 yorum

  1. Cogu kisinin bu bolume isteyerek gelmedigi belli. Felsefe aşk ve merak isidir. Insani psikopatta yapar dogru ogrenilirse dahi de. Felsefe haytimizin her yerinde. Dogrudan degil dolayli etkisi var. Is olanagina gelince. Yan dala gerek yok. Aciktan sosyoloji okuyun. Meb de calismak kpss ye bagli. Ama jmkansiz degil. Felsefe okuyup lisans diplomasi ile baska islere girilebilir. Kaliteli egitim hayati ile editor olunabilir. Editorluk sozel ile ilgili yenilik ile ikgili. Bu da felsefe bilumude mevcut

  2. Pamukkale Üniversitesi felsefe bölümünü daha yeni bitirdim. İlk başlarda tek amacım bir üniversite okumaktı; fakat daha sonra işin rengi farklı bir ton aldı.. Dört yıl iyi ya da kötü bitirdim. Fakat son seneye gelince formasyon alarak bir umut belirdi içimde. Ama bu umudun da rengi siyahtı.. Bölüm insanın kendini geliştirmesi için mükemmel fakat iş kaygısı olanlar yanından bile geçmesin. Zira hiç te kolay bir iş imkanı sağlamıyor. Sakın ama sakın sırf okumak için okumayın. Felsefeye merakı olanlar kitaplardan yararlansınlar.

  3. Mrb ben Suleyman Demirel Universitesi ‘ nde felsefe bolumu öğrencisiyim bu bolum simdilik Turkiye de en az iş bulan bolumlerden bi tanesi Üstelik kpss puani en yuksek bolum felsefe dir ( 85.13) bu puan demek yani imkansiz gibi bişey demek gelecegi yok kesinlikle tavsiye etmiyorum bende bırakıyorum ….

  4. ben felsefe bölümü istiyorum ama dersleri zor mudur matematik falan var mı sonradan pişman olup bir daha hazırlanmak istemiyorum bir de formasyon almadan öğretmen olunuyor mu ya da formasyon almak kolay mı zor mu bilgisi olan cevap verebilir mi yoksa tekrar mı hazırlanayım sınava

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.