Döküm Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Döküm bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Döküm Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Döküm Bölümü Tanıtımı:

Döküm programının amacı, sanayide model, kalıpl ve döküm yapma işlerinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir. Demir- çelik fabrikalarında çalışan döküm programı mezunları formen ve ustabaşı olarak devlet sektöründe görev alanlar tekniker olarak çalışmaktadırlar.Bu program mezunlarına endüstride ihtiyaç duyulmaktadır. Çalışma alanları devlet ve özel sektöre ait iş yerleridir.

Programın Amacı: Döküm programının amacı, sanayide model, kalıp ve döküm yapma işlerinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Döküm programında, teknik resim, meslek resmi, konstrüksiyon, malzeme bilgisi, genel döküm teknolojisi, fizik, kimya, matematik ve ekonomi gibi alanlarda çeşitli dersler okutulmaktadır. Öğretimin ilk yılında genel kültür ve meslek dersleri, son sınıfında ise sadece meslek dersleri okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler: Döküm alanında çalışmak isteyen kimselerin matematik ve fiziğe ilgili ve bu alanlarda başarılı, uzay ve şekil ilişkilerini görebilme gücü yüksek, el ve gözünü koordineli olarak kullanabilen, bedence güçlü ve insan ilişkilerinde başarılı kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Döküm programını bitirenlere “Döküm Teknikeri” ünvanıverilir. Döküm teknikeri, sanayide imali düşünülen makine parçasının modelinin tasarlanması, kalıbının hazırlanması ve ergimiş maddenin bu kalıba dökülmesi ile ilgili işleri yürütür.

Çalışma Alanları: Demir-çelik fabrikalarında çalışan döküm programı mezunları formen ve ustabaşı olarak; devlet sektöründe görev alanlar tekniker olarak çalışmaktadırlar. Bu program mezunlarına endüstride de ihtiyaç duyulmaktadır. Çalışma alanları devlet ve özel sektöre ait iş yerleridir. Döküm teknikeri, ergitilmiş metalleri azırlanmış kalıplara döker ve elde edilen parçanın talaşlı ve talaşsız olarak işlenmesi sonucunda kullanılır hale gelmesi sağlar.

Döküm Nedir, Döküm Ne İş Yapar, Döküm Maaşları, Döküm İş İmkanları, Döküm İş Çalışma Alanları, Döküm Mesleği Hakkında Bilgiler, Döküm Bölümünün Geleceği, Döküm Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Döküm Bölümü Tercih Edilir mi, Döküm Tanıtımı, Döküm Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Döküm Mezunları Ne İş Yaparlar , Döküm Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Döküm İş Bulma Durumu

> Döküm Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.