Çıkmış Ehliyet Sınav Soruları İndir

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Motorlu Taşıtlar Sınavı29 Temmuz 2017 Cuma günü yapılacak. Gerçekleştirilecek olan sınavda adaylar; motor bilgisi, ilk yardım ve trafik bilgisi sorularından tabi tutulacak. Adaylar bu doğrultuda Motorlu Taşıtlar Sınavından başarılı olup ardından uygulamalı direksiyon sınavından da başarıyla geçerek sürücü belgelerini edinmek üzere sınava hazırlıklara başladı. Sınava hazırlık sürecinde adaylar tarafından en çok rağbet edilen konulardan biri de geçmiş yıllarda çıkan soru ve cevaplar oldu. Adaylar geçmiş yıllarda çıkan soru ve cevapların ne olduğu ilişkin detaylı araştırmalara başladı. Ehliyet sınavına girecek adaylar için geçmiş yıllarda çıkan soru ve cevapların ne olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.

2017 EHLİYET SINAVI TAKVİMİ

2017/MTSKS-2 ->20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 ->29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 ->07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 ->23 ARALIK 2017(saat 14.00)

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Ehliyet sınavı giriş belgesi 29 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşecek olan MTSAS-3 ehliyet sınavı giriş yerleri ve belgelerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?adresinden öğrenebilecek. Girilecek internet adresinden ehliyet sınavı giriş belgesiyle sınava nerede gireceğinizi öğrenebilirsiniz.

GEÇMİŞ YILLARDA ÇIKMIŞ SORULAR VE CEVAPLARI:

EHLİYET SINAV SİSTEMİ NASILDIR?

Ehliyet Sınavı yenilenen sistemiyle birlikte, 12 ilk yardım sorusu, 9 motor, 23 trafik sorusu, 6 trafik sorusu olmak üzere 50 soru sorulacak.

Adaylar için 50 soruya verilen süre 60 dakika olarak açıklandı.

Her soru 2 puandır ve 100 puan üzerinden değerlendireceksiniz. En az 35 soruyu doğru yaparak 70 puanı alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Sürücü belgesi edinmek isteyen adaylar girecekleri ehliyet sınavından 70 puan almaları durumunda direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavından da 70 puan almaları durumunda sürücü belgesi almaya hak kazanacaklar.

EHLİYET SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

İlk defa  direksiyon sınavına girecek bir kişinin, direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret 80 TL’dir. 2017 ehliyet sınavı teorik kısmın ücreti ise 70 TL’dir.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Sürücü belgesi edinmek isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibidir;

1) A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

2) B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

3) C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

4) A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

5) Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporu almış olmak.

6) “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

7) Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

8) Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

9) Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

EHLİYET SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR NELERDİR?

MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şu şekildedir:

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,  Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde,

Kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.