
Bilinçaltı Nedir, Bilinçaltı Ne Demek, Bilinçaltı Hakkında Bilgi
Psikanalizin kurucusu S. Freud’a göre tüm insanlarda doğuştan varolan özü ve amacı değişmeyen, insana özgü bir enerji deposu vardır, bu bilinçaltıdır.
Çocukluk döneminden başlayarak, istinilmeyen arzular, istekler bilinçten ve sosyal bilinçten (samür) itilerek bilinçaltına yerleştirilirler. Öğrenilen, etkisinde kaldığımız olaylar, toplum tarafından istenilmeyen, kabul edilmeyen bu arzu ve istekler bilinçaltında saklanırlar.
S. Freud bu yüzden psikoloji insanın bilinçaltını incelemelidir der. Çünkü bilinçaltı bilincinde içine alan daha geniş bir dairedir. Bilinçaltında bulunan bu istenmeyen aruz ve istekler ben ve süper (sosyal) ben ile sürekli çatışma halindedir. Bilinçaltından gelen bu enerjiler bilince yön veriyorsa kişi anormal bir kişidir. Tedavi edilmesi gerekir.
Bilinçaltındaki itilmiş fiiller zaman zaman ortaya çıkarak tatmin olmaya çalışırlar. itilmiş fiiller rüyalarla, serbest çağrışım yoluyla, dil sürçmeleriyle ve alkol alındığı zaman ortaya çıkabilirler. Freud, bilinçaltındaki itilmiş fiilleri bilince çıkarmak için bir metot da geliştirmiştir. Bu metot psikiyatrinin de temel metodu olan hipnotizma (suni uyutma) metodudur.
Hemen Yorum Yaz