Beynin Görevleri Nelerdir

image001İnsan vücudu tıpkı diğer canlıların bedenleri ve yapıları gib muhteşem ötesi bir yapıdır. Allah, insanlarıöyle bir yaratmıştır ki, öyle muntazam bir sistem etrafında yaratmıştır ki insan vücudundaki her organ birbirine zarar vermeden ve birbirine yardım ederek devasa bir sistem içinde çalışmaktadır. Bu nedenle de insan vücudunda yer alan her organın ve her sistemin önemi büyüktür. Nitekim bu organlardan birisi çalışmazsa ya da çalışırken bir aksaklık yaşansa vücudun tüm dengesi bozulmaktadır. Bu nedenle de her organın küçük ya da büyük vücut içinde bir görevi vardır.

İnsan vücudunda en önemli organların başında beyin gelmektedir. Öyle ki; beyin diğer tüm organları yöneten ve organlara komut gönderen organdır. Peki beynin görevleri nelerdir?

Beynin Görevleri:

  • Vücutta düşünerek yapılan akıl, zeka, düşünme, öğrenme, hafıza, hayal kurma, değerlendirme, muhakeme yapma, algılama, yazma, okuma, konuşma ve herhangi bir müzik aleti çalma gibi tüm istemli hareketler beynin komutu ile yapılmaktadır.
  • Beyin aynı zamanda beş duyu organımız olan görme, duyma, koklama, tatma ve işitme organlarımızdan gelen uyarıları değerlendirmeye alır, bu uyarılara tepki oluşturur. Aynı zamanda tat alma, görme, işitme, dokunma ve koku alma gibi beş duyu organımızın hissetme merkezleri de beyinde yer almaktadır.
  • Beyin merkezi sinir sistemi organları ile iş birliği yaparak vücudun her organını yönetir ve vücudun kontrlünü sağlar.
  • Aynı zamanda beyin kan basıncı ve vücut sıcaklığını dengeler.

Beynin Görevleri Nelerdir Kısaca Bahsettiğimiz Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı ve  Sorularınızı Aşağıdaki Yorum Alanından Hemen Bize Yazın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.