Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Balıkçılık Teknolojisi Müh. bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Balıkçılık Teknolojisi Müh. Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Balıkçılık Teknolojisi Müh. Bölümü Tanıtımı:
İç sularda ve denizlerde yaşamakta olan canlıların niteliği, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri değrlendirme ve işleme teknolojisi, avlama teknolojisi konularında eğitim ve araştırma yapar. Su ürünleri denizlerde ve iç sularda faliyet gösteren, her türlü kamu kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda görev alabilirler. Serbest çalışarak da yurt ekonomisine katkıda bulunabilirler.
Balıkçılık Teknolojisi Müh. Nedir, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Ne İş Yapar, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Maaşları, Balıkçılık Teknolojisi Müh. İş İmkanları, Balıkçılık Teknolojisi Müh. İş Çalışma Alanları, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Mesleği Hakkında Bilgiler, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Bölümünün Geleceği, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Bölümü Tercih Edilir mi, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Tanıtımı, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Balıkçılık Teknolojisi Müh. Mezunları Ne İş Yaparlar , Balıkçılık Teknolojisi Müh. Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Balıkçılık Teknolojisi Müh. İş Bulma Durumu
> Balıkçılık Teknolojisi Müh. Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
bu bölüm yüksek mi oluyo yanı 270 falan düşük değilmi ?
bence tercih etmelisiniz…
Bu bölümü bitiren kişi balıkçı kaptanlığı ehliyeti alıyormu yani balıkçı kaptanı olabilirmi_?
değerli arkadaşlar bu bölümü tuz tanesi kadar aklınız varsa OKUMAYINNNNNNN
kaç senelik bu üniversite sınavsız geçiş hakkkımla girebilirmiyim
balıkcılık teknolojısıne suan çokmüş bulunmaktayım hayırlı olsun :D
Gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığına bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Müdürlüklerinde çalışabilir (son dönemde fazla miktarda mühendis alımı yapılacak), Denizcilik liselerinde öğretmenlik yapabilir, 3.sınıfta denizcilik opsiyonunu seçerek okulu bitirdikten sonra güverte stajını bitirip 3000grt’a kadar olan gemilerde 3.kaptanlık yapabilir, balık çiftliği açabilir, su ürünleri işleme ve değerlendirme fabrikalarında çalışabilir(örn dardanel ton), balık çiftliklerinde çalışabilir, Denizcilik Müsteşarlığında çalışabilir, limanlarda ve gemi acentalarında çalışabilir… Daha aklımda olmayan geniş bir çalışma alanına sahip bir bölüm Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği… Bir çok mühendislik dalına göre iş imkanları geniştir.
sevgili dostum 3000 gt geldi mi emin misin?
bu alanlarda iş bulması kolaymı peki, ben tercih etmeyi düşünüyorum ama ğişmanda olmak istemiyorum :)