Biyografi Nedir Kısaca Biyografinin Özellikleri

Aşağıda biyografi nedir kısaca biyografinin özellikleri kısaca olarak ele alacağız.

Çeşitli bilim ve sanat alanlarında, sosyal ve siyaset alanında belli bir üne kavuşmuş kişilerin hayatlarının öz yaşam öyküsü şeklinde ya da eski simiyle tercüme-i hal olarak kaleme alındığı eserlere biyografi denmektedir. Biyografi, bir kişinin hayatının tarihi sıraya nispetle ele alınması anlamına gelmektedir.

Biyografinin özellikleri şu şekildedir:

*Biyografide amaç bir kişiyi bütün yönleriyle tarafsız olarak tanıtmaktır.

*Biyografide anlatılan kişilerin hayatı, kişiliği, görüşleri ve eserleri konu edilmektedir.

*Biyografi de kişinin doğumu, çocukluğu, gençliği, yetişkinliği, eğitimi, mesleği, hayatı ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

*Biyografiler belgelerle ve bilgilerle yazılmakta ve çeşitli örnekler içermektedir. Bu nedenle bilgi kaynağı olarak kullanılmaktadır.

*Biyografiler belgesel niteliğinde olup gelecek nesillere bilgi ve tecrübe aktarmanın da bir yoludur.

Biyografiler Türk edebiyatında uzun yıllar boyunca var olmuştur. Şairler ve yazarlar için çeşitli biyografiler özel olarak hazırlanmaktaydı. Günümüzde biyografik eserler önemli bilgi kaynakları olarak kullanılmaktadır. Hatıra kitapları, hatırat olarak biyografik özellikler de taşıyabilir. İnsanların kendi hayatlarını anlattıkları eserlere otobiyografi denir.

Biyografik eserlerde tarafsız bir dil kullanılmaktadır. Belgeler ve tarihi örnekler ışığında da yazılması tarihi kaynaklar olarak kullanılmasında etkili olmaktadır. Bu nedenle biyografik eserler çok değerlidir. Birçok yazar kendi hayatını kendi yazmıştır. Bu nedenle birçok yazarın otobiyografisi bulunmaktadır.

Biyografi Nedir Kısaca Biyografinin Özellikleri Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. teşekkür ederim, tam da beklediğim gibi, biyografinin özellikleri nedir kısa ve güzel olmuş, elinize sağlık, okulun en güzel kızı olarak yazıyorum, kimse kıskanmasın. :)

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.