Yarın Mübarek Kadir Gecesi 14 Ağustos 2012

Kadir Gecesi , Kadir Gecesi 2012 , Kadir gecesi ne zaman 2012

Yarın (14 Ağustos 2012 Salı ) mübarek Kadir Gecesi Kadir Gecesi, Ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan, ancak yaygın kanaate göre ayın 27. gecesine tekabül ediyor. Kuran-ı Kerim’in indirildiği gece olarak da bilinen bu gece için aynı isimli bir sure de bulunuyor. 5 ayetten oluşan ”Kadir” suresinde, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu bir ayette belirtiliyor.
”Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” ayetleri, Kadir Suresi’nin son ayetlerini oluşturuyor.
kadir gecesiBu gece Müslümanlar için büyük önem arzediyor, çünkü bu gecede kim Kadir Gecesi’ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadetle geçirirse geçmiş günahlarının bağışlanacağına inanılıyor. Bu günde insanlar sevdiklerine gönülden kadir gecesi mesajları yollarlar.
Ramazan ayında okunmaya başlayan Kur’an’ın Kadir Gecesi’nde veya öncesinde tamamlanıp, hatim duasının o gece yapılmasına eskiden olduğu gibi günümüzde de dikkat ediliyor.
Bazı camilerde yapılan dualar sabaha kadar sürerken, Kadir Gecesi’nden nasibini almak isteyenler, yatsı ve teravih namazının yanı sıra tesbih namazı da kılıyor. Meleklerin yeryüzüne indiği gece, tan yeri ağarana kadar devam ediyor.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Geceniz Mübarek Olsun. Kadir Gecesi 2012

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.