Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor 2018

Aşağıda üç aylar ne zaman başlıyor 2018 kısaca olarak ele alacağız.

Hicri aylar, dini olarak işlerimizi takip ettiğimiz aylardır. Hicreti başlangıç kabul eden ve Ay hareketlerini esas alan bir takvim olarak Miladi takvim ile arasında on gün fark bulunmaktadır. Bu da her sene üç ayların farklı günlere gelmesine neden olmaktadır. Her yıl on gün geriye doğru üç ayların ve diğer ayların başlangıç ve bitiş günleri değişmektedir.

Halk arasında üç aylar olarak bilinen aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Mübarek gün ve gecelerin bulunduğu aylar olarak Müslümanların hassasiyetlerinin gündeme geldiği aylardır. Peygamber (a.s.) üç aylar ile ilgili çeşitli hadisler dile getirmiştir. Bunlar ibadet, zikir, zühd, sadaka konularından oluşmaktadır.

Recep, Şaban ve Ramazan ayları sırasıyla peş peşe gelen aylardır. Recep ayının başlangıcı 19 Mart’tır. Şaban ayının başlangıcı 17 Nisan’dır. Ramazan ayının başlangıcı 16 Mayıs olarak bilinmektedir. Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki esas farklılıkları günlerin de sürekli değişmesine neden olmaktadır.

Üç aylarda mübarek gün ve geceler bulunmaktadır. Bunlar kandil olarak kutlanmaktadır. İslami şuurun oluşmasında ve yaşatılmasında kandiller önemli bir yere sahiptir. Kandil geceleri ibadet ve zikirlerle geçirilmelidir. Üç aylarda hatimler indirilmelidir. Ramazan ayında mukabele düzenlenmeli ve takip edilmelidir. Sohbetlere katılmalı ve zikirle meşgul olunmalıdır. Ramazan en önemli ve en kıymetli aylardan biridir.

Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor 2018 Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.