TYT ve YKS Nasıl Olacak?

Aşağıda TYT ve YKS nasıl olacak kısaca olarak ele alacağız.

Bu yıl üniversiteye girme sınavlarının şekli ve oturumları yeniden değiştirildi. Merkezi sınavlarda soruların çoktan seçmeli sorulmasının haricinde ve ders içeriklerinin ufak tefek müfredat düzenlemeleri haricinde hemen her şey değişti. Temel yeterlilik testi ve yüksek öğretim kurumları sınavı olarak üç oturumdan meydana gelecektir.

TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak 120 sorudan oluşacaktır. Bu sorular 40 soru Türkçe dersinde, 20 soru Sosyal Bilimler dersinden, 20 soru Fen Bilimleri dersinden, 40 Matematik dersinden olacak şekilde 120 sorudan oluşacaktır. Bu sınav süresi birinci oturum olarak 135 dakika sürecektir.

YKS, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda da Türkçe dersinden 40, Sosyal Bilimler dersinden 40, Fen bilimleri dersinden 40, Matematik Dersinden 40 ve Dil alanında 80 olmak üzere toplamda 240 soru sorulacaktır. Sözel, sayısal ve eşit ağırlık adaylarının da buna göre 160 soruyu tamamlaması ve toplamda 180 dakika süreyi doldurmaları gerekmektedir.

TYT sınavında baraj aşılması için ön lisans programlarında 150 puanın aşılması gerekir. Lisans programlarında 180 puanın aşılması gerekir. 200 puanı aşan adayların da tercih yapmamaları durumunda takip eden senede yeniden tercih yapma hakları mahfuz tutulacaktır.

Merkezi sınavlarda adayların ortaöğretim kurumlarında sürdürdükleri alanlardan ilgili olarak sınava girmeleri mümkündür. Böylece gerekli alanda yeterli puanı alan adaylar devlet okullarına girerek üniversiteli olmaktadırlar. Ön lisans programları iki yıllık, lisans programları da dört yıllıktır.

TYT ve YKS Nasıl Olacak Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Bu eğitim sistemi ne hale geldi her sene sınav değişikliği yapıyorlar neye ayak uyduracağımızı şaşırdık arkadaşlar tyt yks diye diye bir hal olduk ne yapacağız bilmiyorum sonumuz hayrolsun

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.