Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları Nelerdir

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır, Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları Nelerdir

Tüp bebek tedavisinde beş aşamadan söz edilebilir. Bu aşamalar şunlardır:

Birinci Aşama: Bu aşama çiftlerin dinlenme aşamasıdır, daha önce uygulanan bir tedavi varsa bu tedaviler incelenir. Bunların sonucunda tedavinin nasıl yapılacağı planlanarak tedavi için gün belirlenir.

İkinci Aşama: Bu aşamada yumurtalar uyarılır ve yumurta oluşturulur. Yumurta sayısının artması için birtakım ilaçlar kullanılır. Bu sayede iyi embriyolar seçilerek rahme konur. Bu nedenle yumurta sayısının fazlalığı önemlidir.

Üçüncü Aşama: Bu aşamada gelişmiş olan yumurtalar toplanır ve laboratuvar da döllenmek için saklanır. Bu arada erkek de sperm verir. Eğer erkek sperm veremiyorsa mikro tese yöntemi ile sperm elde edilir.

Dördüncü Aşama: Bu aşamada toplanmış olan yumurtalar ve spermlerle dölleme işlemi yapılır. Döllenen yumurtalar saklanmak üzere laboratuvara alınır.

Beşinci Aşama: Beşinci aşamada döllenmiş şekilde laboratuvarda saklanan yumurtalar 5-10 dakika içerisinde acısız basit bir yöntemle yerleştirilir. Bu işlemden 12 gün geçmesinin ardından anne adayı test yaparak işlemin başarıyla sonuçlanıp sonuçlanmadığı öğrenir.

Tüp Bebek Yapmanın Aşamaları Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.