Trafik İşaretleri Ne İşe Yarar

tanzimİnsanların ve hayvanların bir yerden bir yere ulaşım sağlamasına “Trafik” adı verilmektedir. Trafik denildiğinde akla ilk gelen ise yayalar ve motorlu taşıtlar olmaktadır ve aslında trafiğin en büyük kısmını da yayalar ve motorlu taşıtlar meydana getirmektedir.

Yollarda araçlar ve yayalar ulaşım sağlarken yollara baktığımızda bir çok levha ve işaretler gözümüze çarpmaktadır. Bu işaretlere ya da levhalara ise “trafik işaretleri” adı verilmektedir. Peki trafik işaretleri neye yarar?

Günlük hayatımızda gördüğümüz tüm trafik işaretlerinin her birinin aslında bir anlamı bulunmaktadır ve bu işaretler trafiğin herhangi bir aksaklık olmadan olağan bir şekilde devam etmesini sağlamaktadır.

Trafik işaretlerinin temel amacı, sürücüler ve yayalar için trafiği düzenli ve emniyetli bir hale getirmektir. Çünü trafik işaretleri hem yayalara hem de sürücülere yol hakkında bilgiler vermektedir ve gitmekte oldukları yolun durumunun bilgisini vermektedir. Bu durumda da gerek sürücüler olsun gerekse yayalar olsun yolun ilerisinde bir tehlikenin olduğunu ya da bir kazanın olduğunu önceden öğrenerek daha güvenli ve dikkatli bir şekilde yol almaktadırlar.

Trafik işaretleri trafikte bulunan yayaşar ve sürücüler için ortak bir dil teşkil etmektedir. Böylece trafik işaretleri sayesinde olası trafik kazaları ve trafik kazalarından doğan can ve mal kayıpları en aza indirilmektedir. İşte bu nedenden dolayı trafik işaretlerine uymak hem yayalar hem de sürücüler için hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü trafiğin, yayaların ve sürücülerin güvenliğinin sağlanabilmesi için trafik işaretlerine uymak büyük bir zorunluluktur. Ancak bu zorunluluk yine yaya ve sürücülerin güvenliği içindir. Trafik işaretlerine uyulmadığı takdirde ise yayalar ve sürücüler ciddi oranda can ve mal kaybı ile karşı karşıya kalacaklardır.

Trafik İşaretleri Hangi Amaçla Kullanılır Konulu Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdaki Yorum Alanından Hemen Bize Yazın. 

2 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.