Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Toprak bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Toprak Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Toprak Bölümü Tanıtımı:
Programın Amacı
Toprak programının amacı, toprak ve bitkinin yapı ve niteliklerinin incelenmesi, en yüksek miktarda ve kalitede ürün elde edebilmek için gerekli niteliklerin toprağa kazandırılması ve toprağın korunması konularında çalışacak elemanları yetiştirmek ve araştırma yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Toprak programında matematik, fizik, kimya, zooloji, botanik, jeoloji, meteoroloji gibi temel dersler; tarımsal yapılar ve sulama, tarım makinelerı, tarla bitkileri gibi ortak derslerden başka, toprak minerolojisi, toprak petrografisi, toprak mekaniği ve teknolojisi, toprak gene sisi ve sınıflandırma, toprak kimyası ve Türkiye toprakları gibi alana özgü dersler okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler
Ziraat mühendisliğinin toprak alanında çalışmak isteyen kimselerin normalin üzerinde bir genel yeteneğe sahip, temel bilimlere, özellikle botanik, kimya ve jeolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, araştırma ve inceleme merakına olan ve başkalarını ikna edebilme gücüne sahip kimseler olmaları beklenir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler
Toprak programını bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Toprak alanında yetişen bir ziraat mühendisi toprağın ve bitkinin yapı ve niteliklerini inceler; topraktan en yüksek verimi almak için toprağa kazandırılması gereken nitelikleri, toprağın korunması için alınması gereken önlemleri araştırır, bu konuda üreticileri aydınlatır.
Çalışma Alanları
Toprak konusunda yetişmiş ziraat mühendisleri Orman, Tarım ve Köyişleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda, DSİ, Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığı, TMO, Ziraat Bankası gibi kurumlarda, Antbirlik, Çukobirlik, Tariş gibi kuruluşlarda çalışabilirler.
Toprak Nedir, Toprak Ne İş Yapar, Toprak Maaşları, Toprak İş İmkanları, Toprak İş Çalışma Alanları, Toprak Mesleği Hakkında Bilgiler, Toprak Bölümünün Geleceği, Toprak Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Toprak Bölümü Tercih Edilir mi, Toprak Tanıtımı, Toprak Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Toprak Mezunları Ne İş Yaparlar , Toprak Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Toprak İş Bulma Durumu
> Toprak Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Hemen Yorum Yaz