Tohumculuk Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Tohumculuk bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Tohumculuk Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Tohumculuk Bölümü Tanıtımı:

Tohumculuk programının amacı, iklim özelliklerine uyarlı her türlü bitkinin tohum ıslahı ve geliştirilmesi için ara eleman olarak yetiştirilirler.

Programın Amacı: Tohumculuk programının amacı tüm tarla ve sebze üretiminde kullanılan tohumların üretiminde ve pazarlanmasında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Tohumculuk programında tarımsal botanik, genetik, istatistik, bilgisayar programlama, meteoroloji, bitki fizyolojisi, tohumculuk politikaları, tohumculuk teknolojisi, bitki ve ambar tohum depolama tekniği ve tohumculuk pazarlama gibi dersler okutulur ve uygulama yaptırılır.

Gereken Nitelikler: Tohumculuk programında okumak isteyenlerin biyolojiye, özellikle genetik konularına ilgili ve bu alanda başarılı, bedence sağlam ve dayanıklı, sabırlı ve dikkatli kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Tohumculuk programını bitirenlere “Tohumculuk Teknikeri” ünvanı verilir. Tohumculuk teknikerleri ziraat mühendisinin yardımcısı olup tarla ve sebze bitkilerinin tohumlarını iyileştirmek tohumların toprağa ve iklime uyumunu denemek için gerekli çalışmalar yapar, tohumların pazarlanmasını sağlar.

Çalışma Alanları: Tohumculuk teknikerleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına veya özel sektöre ait tohum üretim istasyonlarında görev alabildikleri gibi kendi işlerini de kurabilirler.

Tohumculuk Nedir, Tohumculuk Ne İş Yapar, Tohumculuk Maaşları, Tohumculuk İş İmkanları, Tohumculuk İş Çalışma Alanları, Tohumculuk Mesleği Hakkında Bilgiler, Tohumculuk Bölümünün Geleceği, Tohumculuk Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Tohumculuk Bölümü Tercih Edilir mi, Tohumculuk Tanıtımı, Tohumculuk Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Tohumculuk Mezunları Ne İş Yaparlar , Tohumculuk Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Tohumculuk İş Bulma Durumu

> Tohumculuk Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

9 yorum

  1. Mezunların Çalışma Alanları:
    – Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı tarım il ve ilçe müdürlükleri,
    – Yerli ve yabancı tohum firmalarında çalışabilir,
    – Tohum Bayiliği açabilir ve kendi işlerini kurabilirler.
    – Kendi arazilerinde tarımsal üretim ve tohumculuk yapabilirler.

  2. Tohumculuk Programından Mezun Olanların Kazançları: Çalışma koşullarına, kişinin bilgi birikimi ve pratik özelliklerine bağlı olarak yüksek düzeyde kazançlar elde edebilirler.

  3. Tohumculuk Programından Mezun olanların Çalışma Ortamı ve Koşulları: Tohum Teknikerleri tarla ve sebze bitkilerinin üretildiği alanlarda, tohum temizleme-paketleme fabrikalarında ve tohum pazarlamada görev yapabilirler. Çalışma ortamları açık havada olup, tarladaki tozlar ve zirai mücadele ilaçları ile temas halindedirler. Çalışma ortamında çiftçiler, ziraat mühendisleri, iktisatçılar, işçiler ve yöneticilerle beraber çalışmaktadırlar.

  4. Mezunların Kazandığı Diploma ve Unvan: Tohumculuk Programı’ndan mezun olan öğrencilere “önlisans diploması” verilir. Mezunlar, tarım teknikerinin tüm yetkilerine sahiptir.

  5. Tohumculuk Bölümü: Yüksek verim ve kalitede tarımsal üretim yapmak amacıyla kaliteli ve sertifikalı sebze ve tarla bitkileri tohum üretimini gerçekleştirecek, tohumluk araştırma ve geliştirme ile pazarlama yapabilecek ve tohum bayiliği yetkisine sahip teknik eleman yetiştirmektir.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.