TEOG Tercihleri Ne Zaman Yapılacak 2017

Bu yazımızda, sizlere LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak 2017 bu konu hakkında detaylı bir rehber sunacağız.

teog tercihler ile ilgili görsel sonucu

Ortaokuldan mezun olan öğrenciler, eğitim hayatlarına devam edecekleri liselerin telaşı ile LGS sınavlarına katıldılar. Yeni kurulan eğitim sistemi dahilinde Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (LGS)’a katılan öğrenciler, okul puanlarının yanı sıra bu sınavdan aldıkları puanlar ile istedikleri liseler arasında tercih yapabilecekler.

Bu noktada, öğrencilerin puanlarının belirlenmesinde sıkı çalışma, belirleyici etken olmuştur. Kimisi kendi imkanları ile evlerinde test çözdü, kimisi okuldaki derslerini pür dikkat dinledi veya kimileri de dışarıdan eksik olduğu konular ile ilgili takviyeler aldı. Tercih zamanı geldiğinde, artık kimin hayallerine kavuşup, kimin üzüntüye kapılacağı da belli olacak.

Yapılan LGS sınavının sonuçları 2017 yılı için Haziran ayında açıklanacak. Puanların açıklanmasının ardından gitmek istedikleri bölümleri belirleyecek olan öğrenciler ise tercihlerini Temmuz ayı içerisinde yapacak. Temmuz ayının hangi günü olduğu bilinmemekle birlikte, tercihlerin son günü, ancak saat 17.00’e kadar tercih yapılabileceğini öğrencilerimize ve velilerimize hatırlatmak isteriz.

Sınavla öğrenci alan özel liseler ise öğrencilerin kayıt işlemlerini, 2017 Haziran-Temmuz ayları içerisinde gerçekleştirecek. Alınan bilgilere göre bu sene, LGS için ek tercih hakkı tanınmayacak. Bu sebepten dolayı öğrencilerin ve ailelerin, bu konuda gerekiyorsa bir uzmana başvurmaları ve gelecekleri için hata payı olmadan en doğru kararı verecek şekilde hareket etmeleri de önem arz etmektedir.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.