Şiilik Nedir Kısaca

Bu yazımızda Şiilik nedir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Şiilik, İslam’ın ilk dönemlerinde dört Halife zamanında yaşanan Cemel Vakası’nın ardından Hazreti Ali taraftarlarının bir kısmının oluşturduğu ve zaman içinde iyice bozularak kollara ayrılan bir mezheptir. İslam’daki iki büyük mezhepten biridir.

Şiilik, temel hadis kaynaklarını, Kuranı Kerim’in bir kısmını ve hilafet meselesini reddeder. Bu bakımdan ortaya koyduğu imamet anlayışı ve ashaba iftira etme yoluyla İslam’ın dışında da kabul edilen bir teokratik sorun haline gelmiştir.

Şiilik mezhebine dahil olanlar Şiidir. Her şiinin İslam’da sahabe, halife, Kuranı Kerim anlayışı bir değildir. Sünniliğe en yakın Caferilerdir. Dünya’da Şii oranı %25’tir.

Şiiler çeşit çeşittir. Hazreti Ali (r.a.)’a Allah diyen Nusayrilerden, Hanefi fıkhına göre namaz kılan Caferilere kadar birçok kolu vardır.

5 yorum

  1. İşte böyle böyle biz müslümanları birbirimizden güzelce ayırıyorlar.Ardından düşmanlık ve uzaklaşma kaçınılmaz oluyor.Mezhepciligi bırakalım! “Müslümanlar Kardeştir”

  2. Geçecek islam şiilik caferilik alevilik tir ehli_bey’tin gemisisine binenlerdir tarafidirlar disindakiler emeviler dir yani müslümandilar islam değiller Hucurat süre 14 ayet

  3. Şiilik islamın aslıdır kendisidir şiilik dışı yani ehli_beyt tarafı olmıyanların hz muhammedin islamıyla alakası yoktur onlar emevi müslümanıdırlar islam diğiller

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.