Sağlık Personeli Zorunlu Hizmet Ne Zaman Kalkacak 2014 hakkında bilgi kısaca.
YÖK’e Sağlık Bakanlığından Gönderilen yeni yazıya göre artık tıp fakültesinden mezun olanlar zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmese de diplomasını alabiliyor.
Fakat özel hastane ve kamuda çalışmak isteyen doktorların bu zorunluluğu devam ediyor. 2005 senesinin 5 Temmuz gününde sağlık bakanlığının uygulamaya geçirdiği yeni sistem uyarınca tıp fakültesi bitirmek ile 2 yıl, uzman olmak ile 2 yıl, yan dal yapmak ile 2 yıl ve toplamda 6 yıl zorunlu hizmet görevi yapmak gerekiyordu. Bir hekim mezun olduğunda diploması Sağlık Bakanlığı’na gönderiliyordu. Sağlık Bakanlığı diplomaların onay işlemlerini tamamlayıp üniversitesine geri veriyordu.
Ancak bu işlem, üniversite bakanlığa hekimin zorunlu hizmet yaptığına dair belgeyi vermeden gerçekleşmiyordu. İşte bu uygulama artık son buldu. Zorunlu hizmet görevini yerine getirilmeden diplomalar hekimlerin eline geçiyor.
Türk Tabipleri Birliği konu hakkında şu açıklamayı dile getirdi:
“Uygulamanın kaldırılmış olması, mecburi hizmetin kaldırılması ya da mecburi hizmeti yapmadan meslek uygulamasının mümkün olduğu anlamına gelmemektedir. Sadece, hekimler, diplomalarını fiziken de alabilme hakkını elde etmişlerdir. Yurtdışında uzmanlık eğitimi ya da yine yurtdışındaki akademik olanaklardan yararlanmak isteyenlerin tıp doktoru olduklarını kanıtlamaları kolaylaşmış olmaktadır.”
Sağlık Personeli Mecburi Hizmet Kalkıyor Mu Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.
Hemen Yorum Yaz