Saatler Ne Zaman İleri Alınacak Tarihi 2014

Saatler Ne Zaman İleri Alınıyor 2014 hakkında bilgi kısaca, Saatler Ne Zaman İleri Alınacak Tarihi 2014.

2014 senesinde Bakanlar kurulunun verdiği karar ile saatlerin bir gün geç ileri alınacağı açıklandı. Bilindiği üzere günümüzde pek çok yazılım saatini otomatik güncelliyor. Bu konuda aksama olmaması için Microsoft yeni bir güncelleme yayınladı.

Bu uygulama yaz saati uygulaması olarak anılıyor ve tüm dünyada 30 Mart pazar gecesi 02:00’da saatlerin 1 saat ileri alınması şeklinde vuku buluyor. Yazın güneş ışığından daha fazla yararlanabilmek için yapılan uygulama bu sene Türkiye’de 31 Mart pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Microsoft bunun için yazışmalar yaptı ve sistemlerde herhangi bir aksama olmaması için kullanıma bir yama sürdü.

Kurumlarda uygulamadan önce test edilmesi için erkenden yamayı hazırladıklarını belirten Microsoft Türkiye Windows Ürün Grup Müdürü Onur Altıntaş,  “Çok sayıda kullanıcımızı etkileyen bu gibi yamaların hazırlanması detaylı bir çalışma ve süre gerektiriyor. Bu nedenle Microsoft Türkiye olarak, konu gündeme gelir gelmez gerekli uyarıları Microsoft genel merkezine ilettik ve bir an önce yamanın hazırlanmasını sağladık. 30 Mart 2014 Pazar günü boyunca Windows ve Windows Server yüklü sistemlerde saatlerin doğru gösterilmesini isteyen kullanıcılarımız bu yamayı indirerek kurulumunu yapabilecekler” diye konuştu.

images (1)

Saatler Ne Zaman İleri Alınacak Tarihi 2014 Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.