Regaip Kandili Ne Zaman 2013

Regaip kandili ne zaman 2013 bu yazımızda sizlere regaip Kandilinin tarihinin yanı sıra bazı bilgileri de vereceğiz.

Miladi Takvime Göre Regaip Kandili Ne Zaman ; 16 / 17 Mayıs 2013 Bu sene Perşembe Gününü Cuma Günü’ne bağlayan gece Mübarek Regaib Kandili olarak idrak edilecektir. Hicri Takvime göre ise  ; 6 / 7 Recep 1434 Yılıdır.

Recep ayının ilk cuma gecesine Regaib gecesi adı verilir. Bu mübarek geceye Regaib gecesi adını melekler vermiştir. Regaip Kandili gecesi bu yıl cuma gecesine geliyor, haliyle biz müslümanlar iki mübarek gecenin bir araya gelmesiyle daha mübarek bir gece geçirmiş olacağız.

Allahü teâlâ, bu gecede, müslüman kullarına, ragibetler (ikramlar, ihsanlar) yapar. Bu geceye hürmet edenleri nazarında affeder. Bu gece edilen dualar kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.

Regaib gecesini ibadet yaparak geçirmeliyiz. Kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalıdır. Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder.

En Güzel Regaip Kandili Mesajları İçin Tıklayın

Regaip Kandilinde Neler Yapılır Tıkla Öğren

Regaib Kandili Nedir Anlamı bilgi ; Regaip sözcüğü arapça kökenlidir ve “reğa-be” kökünden gelmektedir. “Reğa-be”, kelime anlamı olarak, herhangi bir şeyi çok istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için uğraşmak demektir. Regaip kandili ne zaman sorusunun yanıtını aradık.

2 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.