Regaip Kandili Mesajları 2017

Regaip kandili mesajları bu yazımızda sizlerle en güzel regaip kandili mesajları paylaşmanın yanı sıra bazı bilgileri de vereceğiz.

Miladi Takvime Göre Regaip Kandili Ne Zaman ; 30 Mart 2017 tarihi gece Mübarek Regaib Kandili olarak idrak edilecektir. Hicri Takvime göre ise  ; 6 / 7 Recep 1434 Yılıdır.

Recep ayının ilk cuma gecesine Regaib gecesi adı verilir. Bu mübarek geceye Regaib gecesi adını melekler vermiştir. Regaip Kandili gecesi bu yıl cuma gecesine geliyor, haliyle biz müslümanlar iki mübarek gecenin bir araya gelmesiyle daha mübarek bir gece geçirmiş olacağız. Sevdiklerimize regaip kandili mesajları yollayarak onları bu geceden haberdar edelim.

Allahü teâlâ, bu gecede, müslüman kullarına, ragibetler (ikramlar, ihsanlar) yapar. Bu geceye hürmet edenleri nazarında affeder. Bu gece edilen dualar kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.

Regaib gecesini ibadet yaparak geçirmeliyiz. Kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalıdır. Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. İşte anlamlı Regaip Kandili Mesajları :

Regaip Kandili İle İlgili Mesajlar

• Regaip kandiliniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun!

Regaip kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Hayırlı olsun..

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun.

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun..

• Regaip kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

• Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız kandil gecesi kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Miraç kandiliniz mübarek olsun.

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Miraç kandilinizi kutlarım Allah’a emanet olun. Güzel kandiller..

• Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca gün var, ama bugün başka, Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

 Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

• Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

• Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.

• Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Regaip kandiliniz mübarek olsun.

• Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Regaip kandiliniz mübarek olsun…

• Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, mevlidtan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Regaip kandiliniz mübarek olsun…

• Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Regaip Kandiliniz kutlu olsun.

• Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

• Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Regaip kandiliniz mübarek olsun!

• Bu mübarek gecenin ülkemize, İslam âlemi ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden dilerim. Regaip Kandilimiz mübarek olsun…

• Bugün mübarek Regaip gecesi. Her hikmetli işin seçimi ve ayırımı bu gecede yapılır. Kulların rızık, ecel gibi işleri, zelzele, güneş tutulması gibi tabii olayların bilgileri Kader Kitabından alınarak ilgili meleklere bırakılır. Rabbimizin tüm kullarına hayırlı yazılar yazması dileklerimizle Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun…

• Regaip gecesi müminlerin dualarının kabul edildiği, günahlarının af olduğu bağışlanma ve af gecesidir. Dualarınızın kabulünü ve Yüce Rabbimizin affına mazhar olanlar arasında olmanızı diler Regaip Kandilinizi tebrik ederiz…

• Regaip gecemizin gerçek beratlarımıza vesile olmasını, Ramazan ayına arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak girmeyi nasip etmesini Yüce Allah’tan diler; Regaip Kandilinizi kutlarız…

 Regaip gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer yenilenme gecesidir. Bu gecede hayatımızı ve hayallerimizi tekrar gözden geçirerek dua ve tövbelerle gerçek mümin olma yolunda kayda değer mesafe kat etme imkânı bulabiliriz… Allah dualarımızı kabul Regaip Kandilimizi mübarek eylesin…

• Bu gece adaletsizliklere, ikiyüzlülüklere, insanı baştan çıkaran ve onu Rabbinden uzaklaştıran düşüncelere karşı gerekli duyarlılıklarla donanarak, dua ve niyazlarımızla özgürlük beratıyla taçlandırılmamız dileklerimizle; Regaip Kandilimiz kutlu olsun…

• Regaip Kandili, arzularımızın, tutkularımızın, bencilliklerimizin egemenliğinden, esaretinden kurtularak gerçek özgürlük beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir. Kandiliniz mübarek olsun…

• Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle. Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun.

Sizler de Aşağıdan Hemen Regaip Kandili Mesajlarınızı Yazabilirsiniz.

8 yorum

  1. Kandil mesajları çok güzel. Yalnız benim bir sorum olacak bilgisi olan müslüman kardeşlerimden mümkünse cevap istiyorum. Benim dargın olduğum bir komşum var, kandil günü onunla barışmalımıyım, barışmazsam günah olur mu ? Kararsız kaldım, sizce ne yapmalıyım

    • elif hanım dinimizce 3 gün den fazla küslük olmaz karşınızdaki kişi nekadar kötüde olsa bagışlamak büyüklüktür rabbim bagışlamayı sever biz kim oluyoruzda bagışlıyamıyoruz

    • canım kardeşim bu komşunla ne zamandan beri küssün bilmiyorum am bence geç bile kalmışın barışmaya bir müslümanın bir müslümanla küs kalması ıslak bir mendilin kuruması kadar kısa olmalı diye alimlerin sözleri var bence kararsız kalma hemen git bu mübarek gecenin hatırına barış ev alma komşu al diya boşuna söylememiş atalarımız …………..bütün islam aleminin kandili mübarek olsun..ayrıca sizinde ………

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.