Ramazanda Yalan Söyleyenin Yüzü Bayramda Kara Olur Anlamı ve Kompozisyon

Bu yazımızda ramazanda yalan söyleyenin yüzü bayramda kara olur anlamı ve kompozisyon kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Dürüstlük, en önemli değerlerden biridir. Dürüst insanlar her zaman samimidir. Dürüstlük, ihanet etmemek, yalan konuşmamak, sözün durmak erdemlerinden oluşur. Yalan konuşmak hem kişiye hem de kişinin çevresine zarar vermektedir. Yalan konuşmak ise kötü niyetli ve kötü kişilerin davranış alışkanlığıdır.

Yalan konuşmak çok kötü bir şeydir. Yalan söylemek kişinin itibarını bitirir. Aile ilişkilerine zarar verir. Toplumda kırılmalara ve parçalanmalara neden olur. Suç oranının artması ve toplum huzurunun kaçmasına neden olur. Kişisel ve toplumsal etkileri oldukça fazladır.

Yalan konuşmama üzerinde toplumda kişiler çocuk yaştan itibaren eğitilmelidir. Bizim toplumumuzda yalanın kötü bir şey olduğuna dair milli ve manevi eğitimler örgün ya da sözlü olarak da verilmektedir. Atasözlerimiz, yalanın kötü bir davranış olduğuna dair ihtarlar vermektedir.

Ramazanda yalan söyleyenin bayramda yüzü kara olur, ifadesi de bir atasözü olarak her zaman doğru konuşulması gerektiğini belirten bir sözdür. Doğru konuşmanın kişiye itibar kazandıracağı ve dürüstlüğün en önemli değerlerden biri olması toplumumuzda yerleşik hale gelmiştir. Bizim gibi milli ve manevi duygu be düşüncelere çok önem veren bir toplumda yalan konuşmak kınanması gereken bir durumdur. Bu nedenle atasözleri doğruluğu öğütlemektedir.

Ramazanda Yalan Söyleyenin Yüzü Bayramda Kara Olur Anlamı ve Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Ramazanda yalan söyleyenin yüzü bayramda kara olur atasözünün anlamı; hayatta dürüstlüğü hep kendimize rol edinmeliyiz. Çünkü yalan çok kısa sürede ortaya çıkar. İnsanların gözünden düşeriz.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.