Oruçluyken Aşı Vurulmak Orucu Bozar mı?

Oruçluyken Aşı Vurulmak Orucu Bozar mı?

Oruçluyken Aşı Vurulmak Orucu Bozar mı?

Evet, oruçluyken aşı vurulmak orucu bozmaktadır.

Aşı vurulması genellikle iğne yoluyla gerçekleştirilir ve bu, orucu bozacak kadar bir şeyin vücuda girmesi anlamına gelir. Bu nedenle, oruçlu bir kişiye aşı yapılması, orucun geçerli olmasını engeller ve o günün orucu kazaya bırakılmalıdır.

Bu durum, genellikle sağlık açısından gerekli olan aşılar için de geçerlidir. Bu nedenle, bir kişi oruçlu olsa bile gerekli aşıları yaptırmalı ve sonrasında kazaya kalan oruçlarını tutmalıdır.

Ayrıca, oruç tutmak, bir kişinin sağlığını riske atmasına izin vermez. Eğer bir kişi, sağlık sorunları nedeniyle aç olmakta güçlük çekiyorsa veya aşırı zayıflamışsa, orucunu bozması ve daha sonra kaza tutması daha iyidir. Sağlık sorunları nedeniyle aşı yapılması gereken kişiler de oruçlarını bozmaları gerektiğinde, daha sonra kazaya kalan oruçlarını tutabilirler.

Ancak, bazı alimler, aşı yapılması sırasında vücuda girip girmediği konusunda farklı görüşlere sahiptirler. Bazıları, aşının iğne yoluyla verilmesinin, vücuda geçen şeylerin orucu bozacak kadar bir şey olmadığını düşünürler. Ancak, genel olarak kabul edilen görüş, aşının orucu bozacağıdır.

Sonuç olarak, oruçlu iken aşı yapılması, orucu bozacak kadar bir şeyin vücuda girmesi anlamına geldiği için orucu geçersiz kılar. Bu nedenle, oruçlu bir kişi, gerekli aşıları yaptırmak istiyorsa, orucunu bozmalı ve daha sonra kazaya kalan orucunu tutmalıdır. Sağlık sorunları nedeniyle oruç tutmakta güçlük çeken kişiler de orucunu bozabilir ve daha sonra kazaya kalan orucunu tutabilirler.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.