Öğretmen Atamaları Temmuz 2014

öğretmen atamaları, 2014 öğretmen atamaları ne zaman? 2014 yılında kaç öğretmen ataması yapılacak? 2014 öğretmen atamaları hangi tarihlerde kaç bin kişi?

Başbakan Erdoğan öğretmen atamalarıyla ilgili konuştu. Erdoğan Kasım ayında yapılan atamanın ardından şubat 2014’te 10 bin atamanın yapılacağını açıkladı. Bununla birlikte öğretmen adaylarını sevindirecek bir haberi daha medya mensuplarına duyuran Erdoğan, bütçe fazlasını öğretmen atamalarına yansıtarak temmuz ayında fazladan 40 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Böylece hem atanamayan öğretmenler sorununa küçük de olsa bir çözüm getirilecek, hem de ilköğretim ve liselerdeki öğretmen açığı kapatılmış olacak.

Bütçe kanun tasarısının meclis genel kurulu toplantısında söz alan başbakan Erdoğan ayrıca şunları söyledi:

Öğretmen maaşlarını büyük ölçüde iyileştirmeye çalıştık. Şu an göreve yeni başlayan bir öğretmen 1894 TL maaş alıyor. Ocak ayından itibaren kabul edilecek yeni bütçe ile birlikte en düşük öğretmen maaşı 2081 TL olacak. 11 yılda 407 bin öğretmen atandı. Cumhuriyet tarihi boyunca bu sayı 552 bindi. İşte hükümetimizin farkı bu. İnşallah şubat ayında 10 bin, temmuz ayında da 40 bin öğretmen ataması daha yapacağız.

ogretmenatamasi

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.