2014 Şubat Öğretmen Atama Sonuçları

Öğretmen atama sonuçları açıklanıyor. 2014 Şubat öğretmen atama sonuçları bugün açıklanacak. Atanan öğretmenler 10 Şubat 2014 tarihine kadar görevlerine başlayacaklardır. Şubat 2014 öğretmen atama sonuçları bugün yani 6 Şubat tarihi itibariyle açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, şubat ayı içerisinde atamaları yapılacak olan 10 bin öğretmen adayı için başvuru işlemlerini 29 Ocak tarihinden itibaren kabul etmeye başladı. Bu gün son günü olan başvurular ise 6-7 Şubat tarihlerinde açıklanacak. Ataması yapılan öğretmenler ise 10 şubat tarihinde vazifelerine başlayacaklar.

Şubat ayı atamaları için başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet sayfası üzerinden yapılabilecek. Şubat ayı atamaları içinde en çok atanan grup sınıf öğretmenleri olacak.

ogretmenatamasi

Bakanlığın şubat ayı atama rehberinde geçen duyurulara göre atamalar için başvurular şöyle yapılabilecek:

Öğretmen Atama Sonuçları İçin Tıklayın

Öğretmen adayı bulunduğu hale uyan atama türünü seçerek  http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet sayfasında bulunan elektronik başvuru formunu doldurarak başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. Türkçe, ilköğretim matematik, fen ilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce)dallarında başvuru yapacak öğretmenler ise atamalarının yapılacağı dalda KPSSP121 puan çeşidi ile taban puanda veya daha üstünde bir puan kazanmış olmaları koşuluyla başvurusunu yapabilecek.

Bu dallardan başka bir dalda atama başvurusu yapacaklarsa KPSSP10 puan çeşidinde atamasının yapacağı dal için tespit edilen taban puanda veya daha üstünde bir puan almış olması şartıyla başvurularını yapabilecekler.

Birden daha çok dalda mezun olmuş adaylar ise atamalarının yapılabileceği dal için belirlenen KPSS sonucuna bakılarak yalnızda bir dalda başvurusunu yapabilecek. Aday öğretmenler bizzat kendileri veya noterden vekalet verdikleri kişi aracılığıyla sanal ortam üzerinden tamamladıkları başvuru işlemlerini ve başvurduklarına dair form çıktısını ilçedeki veya ildeki milli eğitim müdürlüklerine teslim edip onay alacaklar.

Başvuru işlemlerinde esas istenen belgelerin 1 tane örneği de il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinde onay alınıp teslim edilerek belgelerin esasları adaylara verilecek. Başvuru işlemleri formun doldurulduğu gün veya en geç bir gün sonra mesai saatinden önce onaylatılmalı.

Hala devlet memuru olarak çalışan kişilerin çalıştıkları kuruluştan muvafakat almaları gerekiyor. Bu yazının örneği gösterilerek belge çalıştıkları bölümdeki görevli yetkili tarafından onaylanmalı. Kurumlarından bu belge onayını almayanların başvurusu geçersiz sayılacak. Bakanlık taşra veya merkez teşkilatında personellik yapan ve öğretmen olarak atanmak isteyip başvuru yapan kişilerde ise muvafakat istenmeyecek.  Öğretmenlik yaparken vazifesini bırakanlar da bakanlık tarafından hazırlanan son karar belgelerinde iki alan yazıyorsa bu dallardan yalnızca öğrenimini aldığı dal üzerinden başvurusunu yapabilecek. İnternette forumda istenen bilgilerden yalnızca aday sorumlu sayılacak.

Adayların atama işlemleri 6-7 Şubat tarihlerinde sonuçlanacak.

Başvuru işlemleri ise 29 Ocak- 04 Şubat arasında alınacak. Atanan kişiler vazifelerine 10 şubat tarihinde gidecekler.

En fazla alım sınıf öğretmenliği dalında yapılacak.

Başvuru işlemleri için bütün dallarda minimum puan olarak 50 seçildi. Bazı dallarda alımlar şöyle olacak:

“Sınıf öğretmenliğinden bin 50, İngilizce bin, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402.”

Şubat 2014 Öğretmen Atama Sonuçları ve Şubat Ataması Sonuçları açıklandığında sayfamızda olacaktır.

2014 Şubat Ataması Sonuçları Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.