Mannerist İle İlgili Cümleler İngilizce Cümle İçinde Kullanımı

Mannerist İle İlgili Cümleler İngilizce Cümle İçinde Kullanımı

Mannerist Nedir?

Mannerist, Rönesans sanatının bir devamı olarak ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu akımın özellikleri arasında dengesiz ve abartılı formlar, gösterişli ayrıntılar ve karmaşık kompozisyonlar bulunur.

  1. The mannerist style is characterized by exaggerated and unbalanced forms. (Mannerist tarzı, abartılı ve dengesiz formlarla karakterizedir.)
  2. The mannerist painters often used distorted perspectives to create a sense of tension. (Mannerist ressamlar, gerilim hissi yaratmak için çarpık perspektifler kullanırlardı.)
  3. The mannerist sculptures are known for their elongated and exaggerated proportions. (Mannerist heykelleri, uzatılmış ve abartılı oranlarıyla bilinir.)
  4. The mannerist architecture often features decorative elements that seem to defy gravity. (Mannerist mimarisi, yerçekimine meydan okuyan dekoratif unsurlar içerir.)
  5. The mannerist artists favored complex and intricate compositions over simplicity. (Mannerist sanatçılar, basitliğin yerine karmaşık ve girift kompozisyonları tercih ederler.)
  6. The mannerist movement rejected the classical ideals of balance and harmony in favor of a more dramatic and emotional style. (Mannerist hareketi, denge ve uyumun klasik ideallerini dramatik ve duygusal bir tarza tercih etti.)
  7. The mannerist painters often depicted elongated figures with exaggerated poses and gestures. (Mannerist ressamlar, abartılı pozlar ve jestlerle uzatılmış figürleri tasvir etme eğilimindeydiler.)
  8. The mannerist style was popular in the late 16th century but was soon replaced by the Baroque. (Mannerist tarzı, 16. yüzyılın sonlarında popülerdi ancak yakında Barok tarafından değiştirildi.)
  9. The mannerist artists were known for their attention to detail and their love of ornamental elements. (Mannerist sanatçıları, ayrıntılara dikkat etmeleri ve süsleme unsurlarını sevmeleriyle tanınırlar.)
  10. The mannerist painters often used artificial lighting and exaggerated shadows to create a sense of drama. (Mannerist ressamlar, dramatik bir his yaratmak için yapay aydınlatma ve abartılı gölgeler kullanırlardı.)
  11. The mannerist sculptures often depicted twisted and contorted figures in order to create a sense of movement. (Mannerist heykelleri, hareket hissi yaratmak için sıkıştırılmış ve bükülmüş figürleri tasvir etme eğilimindeydiler.)
  12. The mannerist architects often incorporated whimsical and fantastical elements into their designs. (Mannerist mimarları, tasarımlarına capricious ve fantastik unsurlar dahil etme eğilimindeydiler.)
  13. The mannerist painters often used bright and vibrant colors to create a sense of energy and movement. (Mannerist ressamlar, enerji ve hareket hissi y

aratmak için parlak ve canlı renkler kullanırlardı.)
14. The mannerist style was criticized by some for being too artificial and contrived. (Mannerist tarzı, bazıları tarafından çok yapay ve düzenlenmiş olması nedeniyle eleştirildi.)

  1. The mannerist artists often included hidden symbolism and allegories in their works. (Mannerist sanatçıları, eserlerinde gizli sembolizm ve alegorileri sıklıkla dahil ederlerdi.)
  2. The mannerist style was influenced by the artistic traditions of ancient Greece and Rome. (Mannerist tarzı, antik Yunan ve Roma sanat geleneğinden etkilendi.)
  3. The mannerist painters often depicted scenes of mythological and biblical stories. (Mannerist ressamlar, mitolojik ve İncil hikayelerinin sahnelerini sıklıkla tasvir ederlerdi.)
  4. The mannerist artists were often commissioned by wealthy patrons to create elaborate and ornate works of art. (Mannerist sanatçıları, zengin sponsorlar tarafından karmaşık ve süslü sanat eserleri yaratmak için sıklıkla görevlendirilirlerdi.)
  5. The mannerist style is sometimes referred to as the “anti-classical” style. (Mannerist tarzı bazen “anti-klasik” tarz olarak adlandırılır.)
  6. The mannerist movement paved the way for the Baroque and other artistic styles that followed. (Mannerist hareket, Barok ve diğer takip eden sanat tarzları için yol açtı.)

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.