Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Maliye bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Maliye Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Maliye Bölümü Tanıtımı:
Kamu sektöründe ve özel sektörde mali konulara ilişkin sorunlara, bilimsel yöntemlerle gerekli çözümleri geliştirecek elemanlar yetiştirilir. Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsler, DPT, mahalli idareler, Sayıştay yanında bankalarda ve özel sestörün değişik kuruluşlarında çalışılabilir. Ayrıca büro açarak serbest de çalışılabilmektedir. Maliye programında, maliye konusunda çalışacak ara insangücü yetiştirmek amacıyla eğitim yapılır. Mezunlar, devlet sektöründe özellikle Maliye ve Gümrük Bakanlıkları’nda çalışma imkânına sahiptirler. Maliye yüksek okulu mezunları, özel sektöre ait kuruluşların mali birimlerinde çalışabilecekleri gibi serbest de çalışabilirler.
Programın Amacı: Maliye programında, maliye konusunda çalışacak ara insangücünü yetiştirmek amacı ile eğitim yapılır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Maliye programında kamu maliyesi, vergi hukuku, muhasebe, hukuk, işletme ve matematik gibi dersler okutulur. Dersler, maliye ve özellikle vergi hukuku ağırlıklıdır.
Gereken Nitelikler: Maliye programında öğrenim görmek isteyenlerin genel akademik yetenek yanında, sayısal yeteneğe sahip dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir. Maliye ve Gümrük Bakanlığı bu programda okuyan öğrencilere burs vermektedir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Maliye programını bitirenlere “Maliye Meslek Elemanı”ünvanı verilir. Maliye meslek elemanları vergi ile ilgili alanlarda ara eleman olarak görev yaparlar.
Çalışma Alanları: Mezunlar, devlet sektöründe özellikle Maliye ve Gümrük Bakanlığında çalışma imkânına sahiptirler. Maliye meslek yüksekokulu mezunları, özel sektöre ait kuruluşların mali birimlerinde çalışabilecekleri gibi serbest de çalışabilirler.
Maliye Nedir, Maliye Ne İş Yapar, Maliye Maaşları, Maliye İş İmkanları, Maliye İş Çalışma Alanları, Maliye Mesleği Hakkında Bilgiler, Maliye Bölümünün Geleceği, Maliye Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Maliye Bölümü Tercih Edilir mi, Maliye Tanıtımı, Maliye Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Maliye Mezunları Ne İş Yaparlar , Maliye Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Maliye İş Bulma Durumu
> Maliye Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Bir yanıt yazın