KPSS Kalkacak Mı Ne Zaman Kalkıyor 2014

Kpss kalkacak mı ne zaman kalkıyor 2014 hakkında bilgi kısaca

Devlete memur alımları için uygulanan KPSS kaldırılıyor. Hükümet KPSS’nin kaldırılması için hazırlıklara başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda yürütülen çalışmalarda merkezi bir sınav olmayacak ve bakanlıklar kendi sınavlarını yapabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise son Bakanlar Kurulu toplantısı ve Meclis’e sevk edilmeye hazırlanılan yasa taslağı ile ilgili bilgi verdi. Şu anki sisteme göre devlete personel alımında ÖSYM’nin hazırladığı KPSS ölçüt alınıyor ve bu sınavlarda en yüksek puan alanlardan başlanarak atamalar gerçekleştiriliyor.

Sözlü Sınav da Yapılabilecek

Başbakan Erdoğan’ın talimatlarına yönelik başlatılan çalışma ile KPSS kaldırılıyor. Bakanlıklara ve diğer kamu kuruluşlarına ÖSYM’nin hazırladığı KPSS ile personel alımı son bulacak. Genel bir sınav yerine her bakanlığa kendi personelini seçmek için sınav yapma hakkı verilecek. Planlanan uygulamaya göre her kurum personel alımlarında kendi sınavını duyurabilecek, kurumun kendi sınavı ve personel açığı doğrultusunda atama yapılacak. Kurumlar gerekli görürlerse sözlü sınav da uygulayabilecek.

En Az 3 Yıl Kalacak

Bu sınavlar doğrultusunda ataması yapılan kişilerin özlük hakları ve çalışma koşulları da düzenlendi. Sınav sonucu ataması yapılan personel, atandığı yerde en az 3 yıl kalmak zorunda olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavını başarıyla geçen kişiler Güneydoğu başta olmak üzere yurdun herhangi bir yerine atandığında burada en az 3 yıl görev yapacak. 3 yıl süresince atama isteyemeyecek.

KPSS Kalkacak Mı 2014 Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.