Isparta Gezilecek Yerler

Isparta Gezilecek Görülecek Yerler

Isparta Tatil Yerleri

Isparta Tatil Rehberi

Isparta
Davraz dağının eteklerindeki Isparta gül kokulu bir kenttir . Güllerin kokusunu damıtıp, imbiklerden süzüp şişelere doldurmuş Ispartalılar yıllar boyu.

Bulgaristan’dan getirilmiş yağ gülleri sevmiş Isparta’nın toprağını, iklimini; çoğaldıkça çoğalmışlar, güzelleştikçe güzelleşmişler.

Isparta sadece gülleriyle değil, semerleriyle de ünlü. Ispartalıların yaptığı el işi semerler Anadolu’nun diğer yörelerinde de alıcı buluyor.

Isparta çevresindeki tarihi yerleşimlerden toplanan arkeolojik ve etnografik eserler Isparta Müzesi’nde sergileniyor.

Görülmeli
Yöreye gelip de gülden imal edilen türlü ürünlerden almamak büyük kayıp olur.

Eğirdir
Isparta´dan yaklaşık 25 km. uzaklıkta, Eğirdir gölünün kıyısına kurulmuş. Güzel, temiz sakin bir kent. Lydialılar tarafından yapılan kalesi ve Selçuklularca onarılan kalesi hala ayakta. Tarihi kent göle yayılan yarımadaya da yayılmış.

Yarımada üzerinde göl manzaralı çok sayıda çok sayıda lokanta ve küçük pansiyon var. Son senelerde özellikle alternatif sporlar merkezi olarak adını duyurmuş.

Yalvaç
Eğirdir gölünü geçerken Eğirdir ilçe girişinden sola Yalvaç-Alşehir yoluna dönüp göl kıyısını izleyerek Yalvaç ilçesine gidilirse kentin kuzeyinde Antiokheia örenine ulaşılır. Bu yolu özel olarak gelmeye değer bir antik kent göreceksiniz. Dilerseniz konaklama imkanı da mevcut.

Antik kent Suriye bölgesini elinde tutan Seleukoslar tarafından kurulmuş. Doğal bir kaya yükseltisi içine kurulmuş. Özellikle Augustus tapınağı kentin en ilgi çekici yapısı.

Yalvaç Müzesi
Yörede ele geçen buluntuların 1947 yılından başlayarak toplanmaya başlanması sonucu 1966 yılında yapımı tamamlanan müze oluşmuş. Tarihöncesi buluntularla birlikte fosiller de sergilenmekte. Antiokheia’dan gelen yapıtların ağırlıklı olduğu müzenin klasik çağlar bölümünü etnoğrafya galerisi izler. Elyazma koleksiyonunun yanısıra en değerli ve ilginç koleksiyonu, Cumhuriyet dönemi ressamlarının yapıtlarından oluşan resim koleksiyonu.

Etkinlikler
Atatürk’ün Isparta’yı Ziyareti: 6 Mart
Miryakefalon Zaferi: 17 Eylül
Gönen Yunus Emre Dergahı Aşure Festivali: 10 Haziran
Kuyucak Üzüm Festivali: Eylül’ün üçüncü haftası
Uluborlu Kiraz ve Yağlıgüreş Festivali: Her Temmuz ayının ilk hafta sonu
Veli Baba Sultanı Anma Günü ve Pilav Festivali : Ağustos’un ilk haftası
Yalvaç Antiocheia Kültür ve Sanat Festivali: 23-25 Mayıs
Sütçüler Dut Festivali: 10-15 Temmuz

İklim
Karasal iklime yakın olan ikliminden ötürü nem yüksek oranda değil. Kışlar soğuk , yazlar kuru ve sıcak geçiyor.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.