Aşağıda imam nasıl olunur gerekli şartlar nelerdir kısaca olarak ele alacağız.
Din görevlisi olmak önemli bir meslektir. Din görevlisi olmak için resmi görev almak gerekir. Resmi görevin dışında imam olmak mümkün değildir. Fahri imamlık görevinde bir resmiyet yoktur. İmam olmak için birçok sınava girmek gerekir. Merkezi sınavların haricinde kurslarda okuyan öğrencilerin ve hafızların bu sınavlarda ve mülakatlarda öncelikleri olmaktadır.
İmamlar KPSS puanı ile atanmaktadır. DHBT sınavına girerek mülakat sonucunda elde ettikleri puanlarla doğrudan imamlık görevi için tayin edilmekte ve şark görevini yerine getirerek büyük batıda görev alabilmektedirler.
İmam olmak için gerekli şartlar şu şekildedir:
*İmamlar, dini bilgilere sahip olarak yetişirler.
*İmam – Hatip mezunları merkezi sınavlara girerek DHBT ile imamlık mülakatına girerler.
*İlahiyat mezunları da lisans mezunu olarak imamlık görevinde bulunabilirler.
*Hafızlar ve kurs talebeleri de mülakat ve yeterlilik sınavlarına göre imam olabilirler.
İmamlar doğu görevini yerine getirdikten sonra batıda istedikleri yere atanabilirler. Devlet memuru olarak çalışırlar. Namaz kıldırmak ve cami müştemilatına sahip çıkmakla görevlidirler. Ayrıca müftülük hizmetlerinin camilerle müşterek hareket etmesinde memurluk görevini yerine getirirler. Namaz kıldırmanın haricinde, Kur’an öğretmek de imamların görevidir. Yaz Kur’an kursu, 4-6 yaş Kur’an kursu cami merkezli hizmetlerdir ve imamların gözetiminde ve denetiminde bulunmaktadır. İmamlık için derin Kur’an bilgisine ve fıkıh bilgisine sahip olmak yeterlidir.
İmam Nasıl Olunur Gerekli Şartlar Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Hemen Yorum Yaz