İlim Beşikte Başlar Mezarda Biter Kompozisyon

Aşağıda ilim beşikte başlar mezarda biter kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

İlim, insanların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir yere sahiptir. Ayrıca ilim insanı kendisiyle amel edilen bilgiler olarak yüceltmektedir. İlim sahibi olan insanlar olgunlaşır. Tecrübe sahibi olur. Her şeyi makul karşılamaya başlar. Öfkelenmez, sabırlı olur.

İlim, emek ister, sabır ister, azim ister, Sadakatle bağlılık ister. İlim, çalışma azminin korunmasını ister. Çalışmak, çabalamak ve emek vermek ilim sahibi olmak için ödenen bedellerdir. Bu bedellerin ödenmesi insanları maddi ve manevi olarak eğitmektedir.

İlim öğrenme aşamasıyla hayat boyu devam eder. Hayat boyu insanlar hayatı öğrenmeye devam eder. Her zaman ve her şeyden öğrenilecek bir şeyler, çıkarılacak dersler, alınacak ibretler bulunmaktadır.  İlim bu nedenle beşikte başlar, mezarda biter. Doğumdan ölüme kadar insanlar öğrenmeye ve eğitilmeye devam eder.

İlim sahibi kişiler hiçbir zaman oldum, öğrendim demez. Sürekli okumaya, araştırmaya ve çalışmaya devam eder. İlim sahibi olmak hamken yanmak demektir. Kimse ne oldum dememelidir, ne olacağım demelidir. Bu nedenle ilim ancak mezarda biter.

İlim bir iştah meselesidir. Sürekli yemek yeme ihtiyacı hissettiğimize göre öğrenme ihtiyacı da hissetmemiz gerekir. Midemizin acıktığı gibi beynimizin de acıkması normaldir. İlim ruhu doyurur. Bu nedenle de hayat boyu devam eden bir faaliyet olarak ancak insanın dünya ile olan ilişkisinin kesilmesinde son bulur.

İlim Beşikte Başlar Mezarda Biter Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.