Hücre Nedir Kaç Kısımdan Oluşur Kısaca

Herhangi bir canlının işlevsel ve yapısal özelliklerini taşıyarak bu işlevleri yerine getiren canlının en küçük yapı birimine hücre adı verilmektedir. Diğer adı gözdür ve temel görevi canlının büyüyüp gelişmesini sağlamaktır. Bu yazımızda sizlere hücre nedir kaça ayrılır kısaca konusunda bilgi vereceğiz.

2-hucrevedoku-63-728

Hücre denilen yapı temel olarak üç kısımda ele alınmaktadır;

1- HÜCRE ZARI: Tek katlıdır ve lipid adı verilen bir tabakadan meydana gelmiştir. Bu yapının temel amacı; besin girişini ve atık çıkışını sağlamaktır. Bununla birlikte hücreyi şekillendirir ve dış tehditlerden korur. Ayrıca hücreyi uyarır.

2- STOPLAZMA: Hücre zarı ile çekirdek arasındaki sıvı yapıdır. Bu sıvının büyük oranını su meydana getirir. Stoplazma, farklı farklı görevlere sahip olan bir çok organelleri barındırır. Bu bölümde; Endoplazmik retikulum, Mitokondri, Lizozom, Ribozom, Golgi aygıtı, Plastitler, Kloroplast, Koful gibi organeller bulunmaktadır.

3- ÇEKİRDEK: Hücrede bulunan en önemli yönetici görevinde olan yapıdır. Çekirdeğin dış kısmı çift zar ile kaplı iken iç kısmı ise karyoplazma adı verilen sıvı ile doludur. Bu yapı aynı zamanda içerisinde kromozomları ve çekirdekçiği barındırır.

Hücre Nedir Kaç Çeşit Hücre Vardır Konulu Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdaki Yorum Kısmından Hemen Bize Yazın. 

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.