Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Haberleşme Teknolojisi bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Haberleşme Teknolojisi Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Haberleşme Teknolojisi Bölümü Tanıtımı:
Programın Amacı
Haberleşme programının amacı, telekomünikasyon sistemlerinin kurulması, işletilmesi alanında çalışacak ara insangücü yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Haberleşme programında bilgisayar teknolojisinin bilimsel ilkeleri elektrik ve elektronik mikro elektrik sistemler, dijital elektronik, telekomünikasyon sistemleri gibi dersler okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler
Haberleşme programında okumak isteyenlerin fizik ve matematik konuları ile ilgili ve bu alanlarda başarılı, mekanik ilişkileri görebilen kimseler olmaları gerekir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler
Haberleşme programını bitirenlere “Haberleşme Teknikeri” unvanı verilir. Haberleşme teknikeri telgraf, telefon, teleks gibi elektrik ve elektronik haberleşme sistemlerinin kuruluşu, işletilmesi, bakım ve onarımı işlerini elektrik ve elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında yürütür.
Çalışma Alanları
Haberleşme teknikeri kablolu ve kablosuz haberleşme sistemlerini (uydu haberleşme sistemleri gibi) kurar ve bu sistemlerde gerekli geliştirme çalışmalarını yürütür; kurduğu sistemleri denetler, bozulanları onarır. Haberleşme teknikeri elektronik ve haberleşme mühendisi ile işçiler arasında ara eleman olarak görev yapar.
Haberleşme Teknolojisi Nedir, Haberleşme Teknolojisi Ne İş Yapar, Haberleşme Teknolojisi Maaşları, Haberleşme Teknolojisi İş İmkanları, Haberleşme Teknolojisi İş Çalışma Alanları, Haberleşme Teknolojisi Mesleği Hakkında Bilgiler, Haberleşme Teknolojisi Bölümünün Geleceği, Haberleşme Teknolojisi Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Haberleşme Teknolojisi Bölümü Tercih Edilir mi, Haberleşme Teknolojisi Tanıtımı, Haberleşme Teknolojisi Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Haberleşme Teknolojisi Mezunları Ne İş Yaparlar , Haberleşme Teknolojisi Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Haberleşme Teknolojisi İş Bulma Durumu
> Haberleşme Teknolojisi Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Elektronik haberlesme muhendisliginde 51dersini vermis bir ogrenci iki yillik bölüm diplomasi alabilir mi bilgi alabilirmiyim
meslek lisesi haberleşme elektriği okuyanlar ptt de staj görebiliyor mu?
elektronik haberleşme teknoloji
si mezunu ptt de iş yapabilir mi
meslek liselerini sınavsız geçişlerinde universeteler neden dogum yılına gore alıyor
elektronik haberlesme tek. mezunları ptt de iş yapabilir mi?