Google Keith Haring Logosu 4 mayıs 2012

Arama motoru devi Google’ın 4 Mayıs için seçtiği Doodle Keith Haring’in grafiti çalışması oldu. Peki Keith Haring kimdir? Onu önemli kılan ayrıntılar neler?

Sanat herkes içindir diyen Keith Haring, 1958’de Pennsylvania’da doğdu ve büyüdü. Liseyi bitirdikten sonra Pittsburgh‘da Ivy School of Professional’a devam etti. 

Kısa bir süre içerisinde ticari anlamda grafik tasarımları yapmak istemedğini fark etti ve 1978’de New York‘taki School of Visual Arts‘a kaydını yaptırdı.

Haring, sokakları, metroları ve mekânların duvarlarını boyayarak, galeri ve müzelerin dışında alternatif bir sanat pazarı oluşturdu. Onun için önemli olan, eserlerini geniş kitlelerle paylaşabilmekti. Böylece Sanat Herkes İçindir düşüncesini gerçekleştirecekti.

1980 ve 1989 yılları arasında dünyaca tanınan bir sanatçı oldu ve dönemin ikonik yıldızlarından yeni bir çevre kurdu kendine. Andy Warhol,MadonnaGrace Jones ve Yoko Ono bunlardan sadece bazılarıydı.

Keith Haring , belli bir siyasi görüşü olan bir sanatçıydı. Siyasi alanda unutulmaz yapan gelişme ise 1987’de, House of Checkpoint Charlie tarafındanBerlin duvarının Batı kısmını boyaması için çağırılması oldu. Bu daveti kabul eden Haring, Berlin duvarının Batı kısmını, Almanya’nın renkleri olan sarı, kırmızı ve siyah renklerini kullanarak çeşitli figürler yapmıştı.

1988′de AIDS’e yakalandığını öğrendiğinde tek endişesi, yapmak istediği bütün işleri tamamlamak ve AIDS hastalığına dikkat çekmekti. Her ikisi için de çok çalıştı.

Bu çalışmaların devam etmesini sağlamak amacıyla da 1989′da Keith Haring Vakfı’nı kurdu ve ertesi sene, Şubat 1990′da öldü.

Keith Haring’in eserlerini görmek için sayfa değiştirmeniz yeterli.

4 Mayıs Google Keith Haring Doodle

4 mayıs tarihi Keith Haring’in doğum günü.. Google Keith Haring için logo hazırladı. Peki kimdir Keith Haring google neden logosunu Keith Haring için değişti diye merak ediyoruz..
Çizim sanatçısı graffiti ustası Keith Haring çocukları hep çok sevmiş ve kendisini de bir çocuk olarak görmüş. Yalın çizgilerinin çocuklar tarafından da sevilmesi onu mutlu etmiş. Çocukların hayal gücünün kendisine ilham verdiğine inanan sanatçı, daima onlar için projeler üretmiş. Evet Keith Haring bir çizim ustası..
Keith Haring hakkında daha fazla bilgi ve çizimleri burada..

alıntı

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.