Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Endüstri Mühendisliği bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Endüstri Mühendisliği Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı:
Ürün veya hizmet üreten kuruluşların verimliliğini yükseltmek maksadıyla insan, makine ve malzemenin etkili bir şekilde kullanılması için yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılır. Kamu sektöründe ve özel sektöre ait fabrikalarda çalışılabilir.Endüsri mühendisliği gittikçe önemi artan bir mühendislik dalılıdır.
Programın Amacı: Endüstri mühendisliği programı, ürün veya hizmet üreten kuruluşların verimliliğini yükseltmek amacıyla insan, makine ve malzemenin etkili bir şekilde kullanılması için yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili konularda eğitim yapar.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Endüstri mühendisliği bölümlerinde eğitim süresi 4 yıldır. Lisans rogramının ilk iki yılında, matematik, fizik, kimya gibi temel fen bilimleri dersleri ile statik, dinamik, mukavemet, malzeme gibi temel mühendislik dersleri, bilgisayar programlama ve ekonomi dersleri verilir. Programın son iki yılında, yöneylem araştırması, istatistik, iş etüdü, ergonomi, mühendislik ekonomisi, tesis planlaması, üretim yöntemleri ve planlaması, envanter ve kalite kontrolü gibi temel endüstri mühendisliği dersleri ile çeşitli bölümlere özgü diğer dersler ve sistem tasarımı konusunda bir proje dersi verilmektedir.
Gereken Nitelikler: Endüstri mühendisliği programında başarılı olabilmek için analitik düşünme yeteneğine sahip ve yaratıcı olmak, mühendisliğe ve sosyal bilimlere ilgi duymak gerekmektedir. Bulunması gerekli diğer önemli nitelikler arasında insanlarla işbirliği yapabilme ve düşünceleri başkalarına aktarabilme gücü sayılabilir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Endüstri mühendisliği bölümlerini bitirenlere “Endüstri Mühendisi” ünvanı verilir. Endüstri mühendisliğinin diğer mühendislerden farkı, üretim sistemlerinin tasarım ve işletmelerinde insan faktörünü daima göz önünde bulundurması, sistemlere ve problemlerin çözümüne bir bütün olarak yaklaşabilmesi ve çeşitli mühendislik ve işletme disiplinlerinin sentezini yapabilmesidir. Endüstri mühendisleri fabrikalarda iş analizleri yaparlar. İnsan ile üretim araçlarının en uygun şekilde yerleştirilmesi ile üretimin miktar ve kalitesinin artırılmasına çalışırlar.
Çalışma Alanları:: Endüstri mühendisleri kamu ve özel sektöre ait fabrikalarda iş bulabilirler. Endüstri mühendisliği ülkemizde gittikçe önemi artan bir mühendislik alanıdır. Gerek kamu sektöründe gerek özel sektörde endüstri mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Endüstri Mühendisliği Nedir, Endüstri Mühendisliği Ne İş Yapar, Endüstri Mühendisliği Maaşları, Endüstri Mühendisliği İş İmkanları, Endüstri Mühendisliği İş Çalışma Alanları, Endüstri Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler, Endüstri Mühendisliği Bölümünün Geleceği, Endüstri Mühendisliği Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tercih Edilir mi, Endüstri Mühendisliği Tanıtımı, Endüstri Mühendisliği Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Endüstri Mühendisliği Mezunları Ne İş Yaparlar , Endüstri Mühendisliği Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Endüstri Mühendisliği İş Bulma Durumu
> Endüstri Mühendisliği Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Nurşen hanim genellikle bilgili ve fark yaratici olmaniz gerekir
endüstri mühendisliği bölümü bi bayan için nasıl ideal mı lütfen yardımcı olur musunuz
sakın seçmeyin yol yakınken dönün, meslek güzel bi meslek ama o kadar üniversite açıldıki her üniversitede bu bölm var dogal olarak maaşlarda çok düştü, 6 yıllık endüstri mühendisiyim pişmanım seçtime
Ozel universitelerde endustri muhendisliginde hangi okullarin egitimi bir adim ondedir bilginiz varsa soyleyebilirmisiniz mesela istanbul aydin kultur arel universitelerinde endustri muhendisligi okumak gibi bi sansim var sizce hangisi bu alanda ondedir ?
endüstri mühendiliğinin diğer mühendisliklerle ilişkisi nedir ?
İş bulma imkanımız mezun olduktan sonra nasıl bilgi verirseniz sevinirim ayrıca İdeal bir maaş vardır bu tür mesleklerde. Bu meslegin gelirleri nasıl ? Şimdiden teşekkürler
ben İBSU da okuyorum endüstri mühendisliğinden mezun olunca nerelerde iş bulabilirim.lütfen mailime yollarmısınız gunahkar-kulum-85@hotmail.com