EKPSS Kura Başvuruları Süresi Ne Zaman Sona Erecek 2014

Ekpss kura başvuruları süresi ne zaman sona erecek 2014 hakkında bilgi kısaca

EKPSS kura başvuruları 14 Mayıs’ta başladı ve 28 Mayıs’ta sona erecek. Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim, özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli memur adayları başvurabilecek.

7 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ” Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engelilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ” doğrultusunda kura ile atamalar yapılacak. ÖSYM ise kura için başvuruları almaya başladı.

Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelliler başvurabilecek. EKPSS geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek adaylar ise kuraya sınava girmeden başvuru yapacak. 14 Mayıs’ta kuraya başvurular başladı ve 28 Mayıs’ta başvurular sona erecek.

Ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan ya da olacak kişilerin EKPSS başvuruları 24 Şubat-7 Mart tarihleri arasında zaten alınmıştı. Bu nedenle 7 Mart’tan sonraki dönemde ortaöğretim kurumlarından diploma almaya hak kazanan ve 2014-EKPSS’ye örtaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramayacak. Başvuru koşullarına uymadığı tespit edilen adaylar ise kurada yer alsalar bile kazandıkları hiçbir haktan faydalanamayacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşleri doğrultusunda EKPSS’ye ortaöğretim düzeyinde katılmak amacıyla başvurularını yapan özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar, özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) eğitim programı ile iş okulu eğitim programı belgesine sahip bulunanlar, eğitilebilir çocuklar iş okulu, mesleki eğitim merkezi, iş okulu, özel eğitim mesleki eğitim merkezi mezunları 2014 yılında gerçekleştirilecek kuraya başvuramayacak ve kuradan faydalanamayacak. Ancak özel eğitim iş uygulama merkezi (okulu) öğrenim belgesine sahip adaylar 2014 kurasına başvurabilecek. 

Başvuru öncesi adayların engel grubunu belirtir belge almaları gerekiyor

Kuraya katılacak olan adaylar başvurularını internetten bireysel olarak ya da başvuru merkezlerinden yapabilecek. Başvuru merkezlerinden başvuru yapacak olan adayların bulunduğu adreste yer alan ilde, varsa ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden, başvuruda bulunacağı engel grubunu belirtecek şekilde onaylı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi almaları gerekiyor.

Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi bulunmayan adayların başvuruları yapılmayacak. Başvuru merkezi olarak ortaöğretim kurumları ve ÖSYM sınav koordinatörlükleri görev alacak. Adayların başvuruları bu merkezlerde, resmi iş günleri ve saatlerinde yapılacak. Başvurusunu bir merkezde yaptıran adaylar başvuru bilgilerinin doğru olduğunu kontrol etmeleri için kendilerine verilen belgeyi kontrol edecek ve belgenin üzerinde yer alan onay kodunu başvuruyu yapan görevliye bildirecek. Bu kodun görevli tarafından sisteme girilmesi ile başvuru tamamlanmış olacak. Onay kodunun eksik olduğu başvurular geçersiz sayılacak ve sorumluluk başvuru yapmak isteyen adaya ait kabul edilecek. Başvurular için merkezlere 3 lira hizmet ücreti ödenecek.

Başvuru süresi bittikten sonra kura için ayrı bir başvuru süreci başlatılmayacak. Kuraya başvuracak adaylar ile ilgili kurallar ve diğer işlemler EKPSS kılavuzunda yer almakta. ÖSYM’nin internet adresi http:/www.osym.gov.tr ‘den EKPSS kılavuzuna erişim sağlanabilecek.

EKPSS Kura Başvuruları Süresi Ne Zaman Sona Erecek 2014 Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.